Online lezing

17 januari 2022 om 12:47

REGIO De Vereniging voor Veldbiologie, afdeling Wageningen en Omstreken, verzorgt op maandag 31 januari om 19.30 uur de lezing ‘Resultaten van de natuurinventarisatie van Kwintelooijen’. Iedereen met belangstelling voor natuur kan deelnemen aan deze lezing via Zoom. 


In 2021 heeft de vereniging het natuurgebied Kwintelooijen tussen Rhenen en Veenendaal geïnventariseerd. Het aantal soorten vogels, libellen, vlinders, vleermuizen, insecten, planten, mossen, korstmossen, paddenstoelen, amfibieën en hagedissen is onderzocht. Middels een aantal korte presentaties wordt hier verslag van gedaan. Wat is er gevonden en wat is er veranderd sinds de voorafgaande inventarisatie in 2015?


Geïnteresseerden kunnen zich tot 29 januari aanmelden via www.wageningen.knnv.nl/aanmelden-lezingen.

Happy Monday week

WAGENINGEN Om studenten in Wageningen een hart onder de riem te steken vanwege de beperkende coronamaatregelen, organiseert D66 Wageningen speciaal voor hen een fotopuzzeltocht. Dat gebeurt in de week van Blue Moday, de dag die geldt als meest deprimerende dag van het jaar. Om studenten een beetje op te vrolijken is er deze week een leuke fietstocht voor hen uitgezet waarbij ze op zoek moeten naar een aantal woorden, die samen een zin vormen. De woorden liggen verstopt op de mooiste plekjes van Wageningen, die zij via foto’s op het Instagram-account van D66 Wageningen kunnen vinden. Onder de juiste inzendingen wordt een aantal leuke prijzen verloot. De fotopuzzeltocht duurt tot en met zondag 23 januari.

Lezing Vereniging voor Veldbiologie

WAGENINGEN De Vereniging voor Veldbiologie, afdeling Wageningen en Omstreken, verzorgt op woensdag 2 februari om 20.00 uur de lezing ‘De wereld onder de vlinders; over het belang van een gezonde bodem’. Iedereen met belangstelling voor natuur kan deelnemen aan deze lezing via Zoom, gegeven door Albert Vliegenthart van de Vlinderstichting.

Ruim een kwart van de biodiversiteit op aarde leeft in de grond. Microben, springstaarten, regenwormen, mollen: allemaal leven ze in de bodem. Dit rijke bodemleven is heel belangrijk. Een gezonde bodem helpt bij het vasthouden en zuiveren van water, het opslaan van koolstof, natuurlijke plaagbestrijding en het recyclen van nutriënten. Maar het bodemleven staat in Nederland onder zware druk. Het project ‘Onder het Maaiveld’, dat wordt uitgevoerd door onder andere De Vlinderstichting en het Nederlands Instituut voor Ecologie, wil de bewustwording over het belang van een gezonde bodem en de kennis daarover vergroten.

Geïnteresseerden kunnen zich tot 30 januari aanmelden via www.wageningen.knnv.nl/aanmelden-lezingen.