Duno voorzitter Richard Vacquier Droop bij de leeggehaalde container.
Duno voorzitter Richard Vacquier Droop bij de leeggehaalde container. gertbudding.nl

Duno benadeeld voor tienduizend euro

17 januari 2022 om 18:37

Container helemaal leeggehaald

DOORWERTH Voordat de selectie van hoofdklasser Duno zaterdag met de eerste training startte, na vier weken afwezigheid, maakte voorzitter Richard Vacquier Droop even een rondje langs het veld. Opeens ontdekte hij dat de zware deur van de container met zwaar tuinmeubilair, op een kier stond. De inbraak moet afgelopen dagen zijn geweest. Schadepost: ruim tienduizend euro.

Gert Budding

“Dat de deur op een kier stond viel me eigenlijk niet direct op, maar wel dat de zware grasroller buiten de container stond. Toen gingen bij mij de alarmbellen rinkelen. Ik zag de doorgeslepen zware sloten liggen, de container was helemaal leeggehaald”, zegt de teleurgestelde Richard Vacquier Droop, die de politie inschakelde. 


De voetbalvereniging heeft door corona totaal geen inkomsten. “Dat maakt het extra zuur”, zegt de voorzitter. “Dit kunnen we er momenteel niet bij hebben.” Het gaat Vacquier Droop te ver dat het bekenden zijn geweest die de bos- en grasmachine en compressor hebben ontvreemd. “Je hebt van die gasten die struinen de sportvelden af en zij weten dondersgoed dat er in een container bij de voetbalclub niet alleen een hark staat.” De voetbalclub is verzekerd. 


Richard Vacquier Droop: “Maar je weet niet waarop het uitdraait, wat wordt uitgekeerd van die ruim tienduizend euro die we geïnvesteerd hebben.” Dan. “Ze hebben wel de grasroller naar buiten geduwd, maar niet meegenomen. Was zeker te zwaar.” 


Al eerder was Duno de pineut toen er werd ingebroken in het naastgelegen clubhuis.


Kijk voor meer informatie op de website.

w https://www.vvduno.nl/