Vervolg van voorpagina

18 januari 2022 om 12:47

Openhuis Pantarijn

De VMBO locatie en het Praktijkonderwijs van Pantarijn kozen er voor om bezoekers aan het digitale open huis door middel van presentaties en chatsessies met docenten, zorgcoördinatoren en de schoolleiding te informeren over hun school.


Pantarijn is tevreden met het bezoekersaantal van het digitale open huis en hoopt de leerlingen en hun ouders/verzorgers een goed beeld te hebben gegeven van wat hun school te bieden heeft. Degene die het digitale open huis hebben gemist kunnen op de website www.ikganaarpantarijn.nl alle informatie vinden. Ook zijn hier de livestream filmpjes te zien. 


Het is nu afwachten of het kabinet de corona maatregelen gaat versoepelen zodat de VO scholen de groep 8 leerlingen en hun ouders/verzorgers ook fysiek in hun school kunnen ontvangen om ze de sfeer te laten proeven. Dit moet dan wel vóór medio maart 2022 gebeuren, omdat dit de deadline is waarom groep 8 leerlingen in Nederland zich moeten hebben ingeschreven bij een VO-school.

Kijk voor meer informatie op de website.

w www.pantarijn.nl

NIOO-KNAW

Door klimaatverandering zal in Nederland steeds vaker watertekort en droogtestress ontstaan. Ook zal de kans op piekbuien (vaker en heviger) toenemen. Dit extreme weer heeft grote invloed op zowel landbouw als natuur: het leidt tot opbrengstderving bij agrariërs en schade aan de natuur.


Overheden nemen al maatregelen om droge periodes beter op te vangen in de toekomst. Zo herstellen waterschappen rechtgetrokken beken, waardoor het water langer in een gebied blijft en beschikbaar is in drogere periodes. Ook worden grondwaterstanden hersteld rondom natte natuurgebieden. Deze maatregelen hebben impact op de agrarische gebieden in de omgeving: de percelen worden veel natter. Hierdoor kan een ander landgebruik wenselijk zijn dat beter is afgestemd op het natuurlijke systeem van bodem en water.


Ellen Weerman heeft ruim vijftien jaar ervaring in het onderzoek en negen jaar ervaring in het hoger onderwijs. Ze studeerde Aquatic Ecology aan Wageningen University en promoveerde in 2011 bij het NIOO-KNAW en de Radboud Universiteit op een onderzoek naar het voorspellen van de veerkracht en stabiliteit van ecosystemen aan de hand van ruimtelijke patronen van algen. De laatste drie jaar richtte Ellen zich met haar onderzoek op klimaatrobuuste landbouw, waarbij ze onder meer verschillende projecten uitvoerde binnen het lectoraat ‘Innovatief ondernemen met de Natuur’.