Cursus ‘Omgaan met dementie'

17 januari 2022 om 17:34

Leer omgaan met de gedrags-veranderingen

WAGENINGEN Solidez Welzijn en de dementieketen Gelderse Vallei organiseren de cursus ‘Omgaan met dementie' voor mantelzorgers. Deze cursus gaat in op de oorzaken en het verloop van deze ziekten, het veranderende gedrag en de rol van de mantelzorger. Je krijgt informatie over het omgaan met de gedragsveranderingen en het geeft de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen te delen met andere mantelzorgers.



Het doel van de cursus is om de mantelzorgers te ondersteunen en te begeleiden in hun verzorgingstaak. En het stelt de partner en andere familieleden beter in staat in te spelen op gedrag en emoties en hierin een (nieuw) evenwicht te vinden. De zorg is daardoor langer en beter vol te houden. De deelnemers zijn meestal partners of kinderen, maar soms ook andere familieleden, vrienden of buren.

Deze cursus is voor mantelzorgers die zorgen voor een naaste met dementie in de thuissituatie. Deze cursus wordt aangeboden aan mantelzorgers wonend in Wageningen of mantelzorgers wiens naaste met dementie in Wageningen woont. De cursus bestaat uit vijf maandagmiddagen en op 7 februari 2022 start de eerste bijeenkomst van 13.00 tot 15.30 uur. 


De overige data zijn 14, 21 en 28 februari. Maandag 28 maart staat een terugkombijeenkomst gepland. Het maximaal aantal deelnemers is 10 personen. De kosten voor deze bijeenkomsten bedragen 35 euro per persoon, inclusief cursusmateriaal. De bijeenkomsten vinden plaats in het Stadsatelier Ons huis aan de Harnjesweg 84 in Wageningen (vergaderruimte op de eerste etage). De trainers zijn Els van Dusseldorp (casemanager dementie) en Madelon Siep (coördinator Solidez Mantelzorg).


Neem voor meer informatie en om aan te melden contact op met Solidez Mantelzorg via mantelzorgwageningen@solidez.nl of 0317-468818. 


Kijk voor meer informatie op www.solidez.nl