Eerste adventszondag

21 november 2022 om 20:28

RENKUM Op de eerste adventszondag op 27 november, tevens het feest van Onze Lieve Vrouw van de wonderdadige medaille, komt de bekende priester Koos Smits naar de bedevaartskerk aan de Dorpsstraat 1 in Renkum. Het programma begint om 15.00 uur met de barmhartigheidsrozenkrans, om 15.15 uur is de eucharistieviering, om 16.15 uur de uitstelling en aanbidding Allerheiligste en er is biechtgelegenheid tot 17.00 uur. Na afloop is er koffie en thee en zijn er gratis gezegende wonderdadige medailles mee te nemen.


Renkum voor Elkaar 

DOORWERTH Op dinsdag 29 november verzorgt Renkum voor Elkaar, samen met sociale partners, een middag voor iedereen die op zoek is naar gezelschap. Gezelschap om mee te wandelen, spellen te spelen, op stap te gaan, samen boodschappen te doen, te fietsen, samen een kop koffie mee te kunnen drinken en meer van dit soort activiteiten.
Activiteiten waarbij juist ‘goed gezelschap’ deze compleet maken, omdat men dan niet alleen hoeft te gaan.

Renkum voor Elkaar merkt al geruime tijd op dat er meer inwoners zijn die op zoek zijn naar gezelschap, dan die er zich voor aanbieden. Tijdens deze middag kan men kennismaken met verschillende mogelijkheden om mensen te ontmoeten in de gemeente Renkum. Daarnaast kan men meepraten over hoe de zoektocht naar goed gezelschap in de gemeente positief zou kunnen worden volbracht.

De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 15.30 uur in dorpshuis Ons Middelpunt aan de Mozartlaan 2 in Doorwerth. Er zijn geen kosten aan verbonden en deelnemers krijgen koffie/thee aangeboden. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wordt wel op prijs gesteld. Dat kan via 088-7846369 of info@renkumvoorelkaar.nu.


Vesperdienst in Grote Kerk

WAGENINGEN Voor de Vesperdienst op zondag 27 november om 16.30 uur in de Grote Kerk is oud-stadsgenoot, tekst- en lieddichter Andries Govaart uitgenodigd als liturg. Hij is als pastor, docent en trainer werkzaam bij vele, vaak religieuze instellingen. Govaart (1954) was één van de redacteuren van het Liedboek ‘Zingen en bidden in huis en kerk' uit 2013. Dit jaar verscheen zijn verzameling getoonzette liedteksten in de bundel ‘De weg die je goeddoet'. Daaruit worden enkele liederen gezongen in deze vesper, die ‘hopen' als sleutelwoord heeft. Daarover zegt hij desgevraagd: "De vesper is een avondviering, waarin we zingend en biddend en luisterend ons oefenen in hopen, waarin we onze angsten onder ogen zien en ons verlangen voeden naar een wereld van recht en vrede, voor alles en allen.” Naast liturg Andries Govaart, verzorgt Erica Hoebe de lezingen. De muzikale ondersteuning komt van het Johanneskoor, onder leiding van Bas Jongeling. Erik Onnink is pianist.  

Kijk voor meer informatie op www.pg-wageningen.protestantsekerk.net.