In de bibliotheek in Oosterbeek is de overzichtelijke expositie Lokaal Verhaal.
In de bibliotheek in Oosterbeek is de overzichtelijke expositie Lokaal Verhaal. gertbudding.nl

Renkum streeft naar klimaatneutrale gemeente

22 november 2022 om 09:14

OOSTERBEEK De gemeente Renkum streeft naar duurzaamheid en wil in 2040 klimaat neutraal zijn. Daarom koos Het Park Vertelt duurzaamheid als thema voor de eerste editie van Lokaal Verhaal. In de bibliotheek in Oosterbeek is een expositie ingericht en vertelt in woord en beeld over duurzame initiatieven in de zes dorpen.

Gert Budding

“De opdracht van Het Park Vertelt met Lokaal Verhaal is om een onderwerp dat leeft in de gemeente Renkum zichtbaar te maken en verder te brengen. Deze eerste editie was dat het onderwerp duurzaamheid en dat is ruimschoots geslaagd met de opening van de expositie”, vertelt Bianca Hendriks van Het Park Vertelt. Na een kort welkomstwoord van Paul Corton, voorzitter van CameraClubOosterbeek, die de beelden van de expositie toelichtte en een gloedvolle voordracht van dichter Jesse Laport, presenteerden zeven duurzame initiatieven uit de gemeente Renkum zich aan het aanwezige publiek. Het ging om De Groene Wever, Het Groene Spoor, Clusterwoningen Toekomst Proof Doorwerth, Groene Kerken, ’t Krugerhofje, de Klimaatkeet en Michiel van der Drift die vertelde over de warmtescan. “De Klimaatkeet stond speciaal voor deze opening buiten de bieb opgesteld om bezoekers alles te vertellen over het opvangen van regenwater.”

Rode draad in een aantal van deze verhalen was de gemeenschappelijkheid van (buurt)bewoners om hun omgeving duurzamer en leefbaarder te maken en dat dit valt of staat met commitment. De borrel na afloop werd ruimschoots benut om ervaringen uit te wisselen en kennis te maken waardoor de missie van Lokaal Verhaal geslaagd is.

Afbeelding