Het eerste team van DKOD werd bijna ongeslagen kampioen.
Het eerste team van DKOD werd bijna ongeslagen kampioen. gertbudding.nl

DKOD pakt weer hoofdprijs

15 oktober 2023 om 11:02 Korfbal

BENNEKOM/RENKUM Het heeft jaren geduurd toen de kampioensvlag voor het eerste team van korfbalvereniging DKOD werd gehesen. Uit tegen het tiende (!) team van DVO wilde de formatie van speelster/trainster Leanne Verstegen ongeslagen de titel pakken. De Bennekomse equipe had duidelijk andere plannen en won met 13-10.

Desondanks vierde DKOD het kampioenschap vrolijk in het clubhuis van DVO. Taart en het uitdelen van de ‘gouden plak’ vormden het feestgehalte. DKOD speelde op het niveau Breedte Korfbal Middenklasse. “We waren graag ongeslagen kampioen geworden”, zegt Leanne Verstegen. “Maar ik ben ontzettend trots op mijn team.”

Onder leiding van korfbalgoeroe Ben Crum stond de toenmalige Renkumse hoofdklasser een paar keer in de landelijke finale in het sportpaleis Ahoy. Twee keer werd er van ROHDA verloren. Het niveau uit 1995 zal niet zo snel gecontinueerd worden. Sterker, de laatste jaren werd het steeds lastiger om een eerste team te formeren. Toch lukte het Leanne Verstegen om een stel enthousiastelingen om zich heen te verzamelen. Het kampioenschap werd feitelijk makkelijk veroverd met pittige, overtuigende uitslagen. Het schotpercentage lag zaterdag hoog, maar kwam niet overeen met het aantal doelpunten waardoor DVO steeds met enkele treffers verschil op voorsprong bleef. De Nederlandse korfballers gaan op voordracht van het KNKV een nieuw tijdperk in. Er kunnen in één seizoen drie titels worden behaald, twee keer veld en één keer in de zaal.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie