Dominik Oroz is de eerste winterse aanwinst van Vitesse. De 20-jarige verdediger komt over van FC Liefering, een satelliet-club van Red Bull Salzburg.
Dominik Oroz is de eerste winterse aanwinst van Vitesse. De 20-jarige verdediger komt over van FC Liefering, een satelliet-club van Red Bull Salzburg. Foto: Vitesse

Vitesse presenteert twee winterversterkingen uit ‘Red Bull netwerk’

5 januari 2021 om 15:16 Sport

Vitesse heeft in de eerste week van 2021 al direct toegeslagen op ‘de winter-transfermarkt’. Er werden twee jeugdige talenten gepresenteerd, afkomstig uit het Red-Bull netwerk van trainer Thomas Letsch en Technisch Directeur Johannes Spors Het zijn Dominik Oroz die overkomt van FC Liefering uit Oostenrijk, de satelliet-club van Red Bull Salzburg. Daarnaast wordt Noah Ohio gehuurd van RB Leipzig. 

Oroz komt per direct over naar Vitesse. De 20-jarige verdediger tekent een 2,5-jarig contract, inclusief een optie voor nog een seizoen. Daarmee verbindt de centrale verdediger zich tot tenminste medio 2023 aan de club. Oroz werd twintig jaar geleden geboren in Wenen en is zoon van Kroatische ouders. De rechtsbenige centrale verdediger speelde zodoende in de vertegenwoordigende jeugdelftallen van Kroatië. Ook speelde hij onder meer in de jeugdopleiding van Austria Wien en RB Salzburg. Sinds februari 2019 kwam de verdediger uit voor FC Liefering, waar hij ervaring heeft opgedaan in het betaald voetbal. 

Stap hogerop 

Oroz kijkt uit naar zijn tijd bij Vitesse: ,,Ik zie Vitesse als een stap hogerop. Ik hoop mij snel aan te passen aan mijn nieuwe omgeving. Tegelijkertijd moet ik geduld hebben en vechten voor mijn kansen. Vitesse draait een goed seizoen en hopelijk zetten we dat de komende maanden voort.” 

 Technisch directeur Johannes Spors is blij met de komst van de verdediger: ,,Met Dominik erbij hebben we beide centrale posities in de verdediging nu dubbel bezet. Daarnaast halen we hem voor de toekomst. Hoewel hij direct inzetbaar is, krijgt hij ook de tijd om te wennen aan de club, onze speelstijl en de Nederlandse competitie zodat hij ook in de komende jaren van waarde kan zijn voor de club.” Oroz sluit vanaf volgende week aan bij de selectie.

Noah Ohio op weg naar Vitesse

Al snel na de aankondiging van nieuwkomer Oroz, werd ook duidelijk dat ook Noah Ohio de selectie van de Arnhemse eredivisionist zal komen versterken. Zodra de laatste formaliteiten zijn afgerond zal hij zich op Sportcentrum Papendal komen melden. De verwachting is, dat de pijlsnelle aanvaller op zijn achttiende verjaardag, zaterdag 16 januari, zijn handtekening zal gaan zetten onder een anderhalf jaar durend huurcontract. 

Nederlands jeugdinternational  

De Nederlands jeugdinternational speelde in de jeugd van amateurclub FC Almere, voordat hij de overstap maakte naar de voetbalacademie van Manchester United. Via de jeugdopleiding van stadsgenoot Manchester City belandde Ohio in het seizoen 2019-2020 bij RB Leipzig, waarvan Vitesse de spits de komende anderhalf jaar gaat huren. De snelle aanvaller speelde jeugdinterlands voor zowel het Nederlands Elftal als Engeland O16.

 Ohio is blij met de kans die hij bij Vitesse zal gaan krijgen: ,,Ik denk dat ik uitstekend tot mijn recht kan komen bij Vitesse. Zowel de manier van spelen en de faciliteiten zijn perfect om mij verder te ontwikkelen. Ik ben nog jong, maar brand van de ambitie. Ik heb er zin in om iedereen te laten zien wat ik in huis heb.” 

Technisch directeur Johannes Spors is uitgesproken over de nieuwste aanwinst: ,,Noah wordt alom gezien als een groot talent. Met zijn snelheid en kracht bezit hij belangrijke wapens die een team onvoorspelbaar en beter kunnen maken. Tegelijkertijd is het een jonge speler, die we de tijd gunnen om zich op te trekken aan het niveau. We vertrouwen erop dat hij op termijn absoluut zijn stempel kan drukken op het team.”

Aanvaller en jeugd-internatinal Noah Ohia komt over van Red Bull Leipzig.
advertentie
advertentie