Edward Sturing wordt bij Vitesse Hoofd Vitesse Voetbal Academie
Edward Sturing wordt bij Vitesse Hoofd Vitesse Voetbal Academie Foto: Vitesse

Edward Sturing is het nieuwe Hoofd Vitesse Voetbal Academie

3 juni 2020 om 17:18 Sport

door Dick Martens

ARNHEM - Edward Sturing is vanaf komend seizoen het nieuwe Hoofd Vitesse Voetbal Academie. Sturing bekleedde die rol al eerder bij Vitesse en ook bij PSV.

Opvolger van Aloys Wijnker

Sturing kent een rijke carrière, zowel als speler, trainer en Hoofd Jeugdopleiding. De afgelopen jaren was Sturing actief als talentencoördinator, assistent-trainer bij het eerste elftal en stond hij de afgelopen maanden als hoofdtrainer aan het roer bij het vlaggenschip. Vanaf komend seizoen is de Vitessenaar het nieuwe Hoofd Vitesse Voetbal Academie. Hij volgt Aloys Wijnker op, die komende zomer Manager Voetbalbeleid wordt bij de KNVB.

Zoveel mogelijk spelers klaar stomen voor betaald voetbal

Sturing is blij met de duidelijkheid: ,,Het belangrijkste vind ik dat ik van waarde kan zijn voor deze mooie club. We hebben gesproken over de invulling van de rol als Hoofd Vitesse Voetbal Academie. Natuurlijk komen daar beleidsmatige zaken bij kijken, maar mijn passie ligt op het veld. Daarom zal ik in deze rol ook veelvuldig op het veld te vinden zijn, om jeugdspelers en trainers beter te maken. Het is belangrijk om een omgeving te creëren waarin iedereen zich optimaal kan ontwikkelen. Daarnaast hebben we ook de verantwoordelijkheid om een speler als voetballer én als persoon te laten groeien. Maar het allerbelangrijkste in deze functie is om zoveel mogelijk spelers klaar te stomen voor het betaald voetbal.”

De rode draad uitzetten en bewaken

Ook Technisch directeur Johannes Spors is blij dat hij Sturing heeft kunnen benoemen. ,,We zijn blij dat we Edward als Hoofd Vitesse Voetbal Academie hebben kunnen benoemen. In deze rol kan hij binnen de academie de rode draad uitzetten en bewaken, spelers en trainers ontwikkelen en heeft hij volop ruimte om de Vitesse-cultuur te verankeren binnen de organisatie. We zijn ervan overtuigd dat de voetbalacademie met Edward aan het hoofd de belangrijke vervolgstappen gaat zetten.” 

Na het aanstellen van Sturing als Hoofd Vitesse Voetbal wordt de rest van de staf van de voetbalacademie ook snel geformaliseerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie