Edward Sturing (midden in zijn rol als interim-trainer van Vitesse, na afloop van het duel tegen Heerenveen), gaat bij Vitesse een andere functie krijgen.
Edward Sturing (midden in zijn rol als interim-trainer van Vitesse, na afloop van het duel tegen Heerenveen), gaat bij Vitesse een andere functie krijgen. Foto: Dick Martens

Edward Sturing in andere rol verder bij Vitesse

19 mei 2020 om 10:28 Sport

door Dick Martens

ARNHEM - Edward Sturing gaat komend seizoen in een andere rol verder bij Vitesse. De huidige interim-hoofdtrainer, die over een doorlopend contract beschikt, en de club zijn in gesprek over een andere functie. Sturing werd enkele weken na de winterstop van het afgelopen seizoen hoofdtrainer bij Vitesse als opvolger van interim-trainer Joseph Oosting en de vertrokken Leonid Slutskiy. Begin maart werd de competitie door het coronavirus afgebroken. 

‘We willen Edward voor Vitesse behouden’

,,We zijn Edward dankbaar dat hij de afgelopen maanden de verantwoordelijkheid als interim-hoofdtrainer heeft genomen”, licht Technisch directeur Johannes Spors de beslissing nader toe. ,,Elke club mag zich gelukkig prijzen met zulke clubmensen als Edward. Het is duidelijk dat Edward over veel kwaliteiten beschikt. We willen daarom dolgraag dat hij aan Vitesse verbonden blijft. Vanaf het begin van het proces hebben we alle opties omtrent het hoofdtrainerschap open gehouden. We hebben gesproken met Edward en met andere kandidaten. Op dit moment zijn we met Edward in gesprek over in welke rol we verder gaan met elkaar.”

‘Ik respecteer de beslissing’

 Sturing is nu in beeld is om bij ‘zijn’ club het nieuwe hoofd opleidingen te worden. Voor de positie van hoofd opleidingen is bij Vitesse een vacature, omdat Aloys Wijnker in de zomer naar de KNVB vertrekt. Sturing bekleedde de functie, in het seizoen 2002-2003, al eerder bij Vitesse. De 56-jarige Eerbeker zou de topsportcultuur bij de eredivisionist moeten bewaken. ,,Uiteraard respecteer ik de beslissing van de club. Zoals ik vaker gezegd heb, wil ik van waarde zijn voor Vitesse. Dat had gekund in de rol van hoofdtrainer, maar dat kan ook op andere manieren. De komende periode benutten we de tijd om samen tot een plan te komen, waarin de club en ik elkaar versterken.”Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie