Afbeelding
Foto: Joep Leenen Sportfotografie

Edward Sturing nieuwe hoofdtrainer Vitesse

30 december 2019 om 15:32 Sport

door Dick Martens

ARNHEM - Edward Sturing is de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse. De 56-jarige oefenmeester maakt de rest van het seizoen als hoofdtrainer af. Joseph Oosting blijft als assistent-trainer betrokken bij de A-selectie. Samen met Nicky Hofs en Raimond van der Gouw vormen zij de vernieuwde technische staf. Tim Cornelisse keert, zoals vooraf al was afgesproken, terug naar de Vitesse Voetbal Academie.

Sturing kwam in zijn actieve carrière uit voor Vitesse en De Graafschap. Hij speelde negen seizoenen in het geel-zwart en groeide uit tot international van het Nederlands elftal. Als trainer werkte Sturing bij Vitesse, FC Volendam en bij de Turkse clubs Gençlerbirligi SK en Kayseri Erciyesspor. Ook was hij Hoofd Opleiding bij PSV. In de zomer van 2014 keerde Sturing vanuit Turkije terug bij Vitesse. Hij ging aan de slag als prestatie- en talentencoördinator bij de Vitesse Voetbal Academie. Al snel werd Sturing als assistent-trainer toegevoegd aan de staf van het eerste elftal. In 2018 nam Sturing, samen met Nicky Hofs en Joseph Oosting, de honneurs waar als interim-trainer tijdens de laatste wedstrijden van het seizoen 2017|2018 en werd de play-offs om Europees voetbal onder zijn leiding gewonnen. Het afgelopen half jaar was de Zilveren Vitessenaar weer actief binnen de Vitesse Voetbal Academie. Nu keert Sturing terug als hoofdtrainer.

‘Beste trainer voor Vitesse op dit moment’

,,We zien Edward als de beste trainer voor Vitesse op dit moment”, licht Pascal van Wijk, algemeen directeur van Vitesse. de beslissing toe. ,,We zijn daarom blij dat Edward het komende halfjaar de hoofdtrainer is. Hij heeft bewezen kwaliteit te kunnen leveren bij het eerste elftal. Hij kent de club, de cultuur en de mentaliteit. Bovendien kent hij het grootste gedeelte van de selectie al en heeft hij een goed oog voor aanstormend talent vanuit de voetbalacademie. De doelstelling voor dit seizoen, Europees voetbal behalen, is bij iedereen bekend. We gaan er alles aan doen om dat te bewerkstelligen.”

Weloverwogen beslissing

Sturing is blij met de nieuwe rol bij ‘zijn’ Vitesse, die hij weloverwogen zal ingaan. ,,Zoals ik al vaker heb gezegd, wil ik van waarde zijn voor de club. Ik heb er goed over nagedacht. Uiteindelijk is het een combinatie van clubliefde en de potentie die ik in de selectie zie, wat mij heeft doen besluiten terug te keren als hoofdtrainer. Daarnaast was het voor mij heel belangrijk dat Joseph betrokken kon blijven bij de staf. Ik heb er vertrouwen in dat we samen met de stafleden, de selectie en de steun van de supporters er alles uit gaan halen wat er in zit de komende zes maanden.”

Marc van Hintum neemt taken Mo Allach waar

Naast de trainerswissel heeft er ook een wijziging plaatsgevonden op voetbaltechnisch gebied. Marc van Hintum neemt tijdelijk de taken waar van Mohammed Allach, die zich ziek heeft gemeld. 

Trainingskamp in Portugal

Vitesse start de voorbereiding op de tweede seizoenshelft op vrijdag 3 januari. Tot en met zondag 12 januari 2020 wordt er dan een trainingskamp belegt in Portugal. Uitvalsbasis tijdens het trainingskamp is, net zoals vorig jaar, Amendoeira Resort in de Algarve. Daar zullen ook een tweetal oefenwedstrijden worden gespeeld. Op dinsdag 7 januari  is FC Servette de tegenstander en op zaterdag 11 januari wordt er aangetreden tegen het Duitse MSV Duisburg. 

De eerste Eredivisiewedstrijd na de winterstop is het uitduel tegen Fortuna Sittard op zaterdag 18 januari 2020. De eerste thuiswedstrijd in 2020 is op zondag 26 januari tegen FC Emmen (aanvang 12.15 uur).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie