Vitesse-trainer Leonid Slutskiy (op archieffoto, na afloop van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard) kondigde na afloop van de met 3-2 verloren wedstrijd tegen SC Heerenveen, zijn vertrek aan.
Vitesse-trainer Leonid Slutskiy (op archieffoto, na afloop van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard) kondigde na afloop van de met 3-2 verloren wedstrijd tegen SC Heerenveen, zijn vertrek aan.

Vitesse-trainer Slutskiy stapt op na vijfde competitienederlaag op rij

29 november 2019 om 22:52 Sport

door Dick Martens

ARNHEM - Trainer Leonid Slutskiy is vrijdag opgestapt bij Vitesse. De 48-jarige Rus nam zijn besluit direct na afloop van de 3-2 nederlaag, op bezoek bij SC Heerenveen, waar de Arnhemmers een 2-0 voorsprong verspeelden en daardoor de vijfde competitienederlaag op rij werd gelden.

Het seizoen is nog niet voorbij

,,In deze situatie moet je gedag zeggen. Misschien kan iemand anders deze situatie wel veranderen, want het seizoen is nog niet voorbij”, verklaarde Slutsky zijn besluit voor de camera’s van Studio Sport en FOX Sports. ,,Ik heb dit nog nooit meegemaakt in mijn carrière, vijf nederlagen op rij. Ik heb er hard aan gewerkt om het om te draaien, maar ik kan niet alleen aan mezelf denken. Het gaat om de club en de fans. Ik zal Nederland missen, want het was geweldig hier.”

‘De vervelendste minuten uit mijn leven’

Slutskiy informeerde zijn spelers direct na de wedstrijd in Heerenveen over zijn vertrek. ,,Dat waren de vervelendste minuten uit mijn leven. Ik heb dit niet na het duel van vandaag besloten, het is een voorspelbare situatie dat ik nu vertrek. Het was erg stil in de kleedkamer. Zo is het leven; een maand geleden stonden we nog heel hoog en was ik de held.”

Aanvoerder Linssen aangeslagen

Aanvoerder Bryan Linssen was verrast en aangeslagen door de beslissing van zijn trainer. Hij heeft ons succes gewenst en afscheid genomen. Dat was wel pijnlijk. Het was een speech van een minuut. Het was voor iedereen pijnlijk. Iedereen was ook verslagen”, aldus aanvoerder Linssen. ,,Ik vind het een fantastische man en vond het een eer onder hem te voetballen. Ik heb heel erg met hem te doen en het doet ook wat met mij. Ik wilde hem ook niet meer op andere gedachten brengen, dan ben je niet meer geloofwaardig. Ik ga zeker nog een keer bij hem langs om echt afscheid te nemen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie