Sherwin Grot ontworstelt zich aan de Feyenoord verdediging en zal even later de winnende treffer aantekenen. Foto: Gert Budding

Duno koploper na thuiszege op SC Feyenoord

5 oktober 2019 om 19:19 Sport

DOORWERTH - DUNO is nog altijd lijstaanvoerder van de Hoofdklasse A. Daar heeft ook het bezoekende SC Feyenoord geen verandering in kunnen brengen. Maar dat ging allerminst zonder slag of stoot. De ploeg van trainer Roy de Haan, moest er zelfs nog een 1-2 achterstand, opgelopen in het eerste bedrijf, voor wegwerken. Maar na rust toonde de ploeg uit Doorwerth karakter en boog de achterstand om in een uiteindelijk 3-2 overwinning.

Voorsprong Duno

Voor rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar toch leek Duno al na vijf minuten op achterstand te komen, maar het was doelman Patrick ter Mate, die de harde inzet uit zijn doel ranselde. De thuisploeg herpakte zich snel en kwam door een inzet van Shapoul Ali in de 10e minuut op een 1-0 voorsprong. ,,Hierna hadden we door moeten drukken”, vond trainer de Haan. ,,We kregen de kansen daarvoor, maar door die te missen brachten we onszelf in de problemen.”

Strafschop

Het was doelman Ter Mate, die in de 25e minuut een strafschop veroorzaakte en even later kansloos was op de inzet van Quincy Oosterom. Nog voor rust moest de doelman opnieuw de trieste gang naar het net maken. Hij reageerde niet adequaat genoeg op een doelpoging van de Feyenoord-voorwaartsen en moest een rebound toestaan. Het was Tim Schoonheijm, die zich dit buitenkansje niet liet ontnemen (1-2).

Karakter

Ondanks die tegenvaller toonde Duno na rust karakter en boog de achterstand uiteindelijk, door treffers van Jochem Jansen en Sherwin Grot om tot een 3-2 overwinning. Duno voert nu na zes gespeelde wedstrijden de ranglijst van de Hoofdklasse aan met drie punten voorsprong op Sportlust ‘46 en AZSV.

Een uitgebreid verslag verschijn woensdag in Stad Wageningen en Rijn en Veluwe.

Overige uitslagen zaterdagvoetbal:

Zwart Wit ‘63 - SKV  0-0

Redichem - Oeken  2-1 (doelpunten Redichem: Nando en Jordi Kersten)

De Treffers - OVC ‘85  3-1 (Doelpunt OVC ‘85: Jesper Onck)

WVV Wageningen - Dodewaard  1-2 (doelpunt WVV Wageningen: Arjen van den Broek)

GVC - Kesteren  1-2 (Doelpunt GVC: Adrian Fontrodona Bach)

EMM - Wodanseck  0-3 (Doelpunten Wodanseck: Maarten Leidekker 2 en Laurent Cornielje)

ONA ‘53 - Valburg   6-1 (doelpunten ONA ‘53: Kay van Kuilenburg, Lenie Onderstal 2, Peer Aldenkamp, Dannie Lamers en Yannick Mannen)

Lienden - WAVV (zat)  0-3 (doelpunten WAVV: Joachim Loggers, Jesper Diepeveen en Sven Haalboom)