Feest in wit-oranje rookwolken.
Feest in wit-oranje rookwolken. André de Gelder

MHCO 14-4 Kampioen in kraker tegen Zebvenaar

10 juni 2023 om 15:17 Sport Deel je nieuws

Na een lang seizoen nadert ook de ontknoping in de competitie van MHCO MO14-4. 

En zo stond vandaag om 11:30 de kraker tegen directe concurrent Zevenaar op het programma. Winst voor Zevenaar zou betekenen dat zij kampioen werden, bij gelijk spel of winst voor Oosterbeek zouden zij met de eer gaan strijken.. 

Met inspirerende instructies zette coach Colin zijn team op scherp:

‘Aanvallen via de achterlijn, terugtrekken naar de rand van de cirkel. Strafcorner terug op de aangever en direct op doel flatsen. Direct druk zetten, zelf snel het spel hervatten, eventueel met een zelfpass….’ De ervaren hockeyspeler zal het doordachte aanvalsspel herkennen dat al het hele seizoen een kenmerk van het Oosterbeeks team blijkt te zijn.

Oosterbeek is na het eerste fluitsignaal toch het team te zijn dat het meest gedreven uit de startblokken komt. De druk is hoog en al snel volgt een prachtige uitbraak van Merel, die de bal onderschept, een tegenstander passeert en een zuivere pass geeft op de mee gesprinte Bo. Bo loopt door met de bal, aarzelt geen moment en schuift de bal droog langs de keepster in de goal. 1-0 na 4 minuten!

Aan het begin van het tweede kwart gaat Oosterbeek weer fel van start, maar Zevenaar countert en Oosterbeek laat zich toch wat terugzakken. Dat leid na een goeie fase van de tegenstander tot een 1-1 na een prachtig uitgevoerde aanval over de rechterflank.

de rust is voor beide teams in de moordende hitte méér dan welkom.

Fel countert Oosterbeek na de rust en dat leidt tot een strafcorner voor de meiden van Oosterbeek. Deze strafcorner wordt perfect, volgens de instructies van Colin uitgevoerd, Josephine op Merel, Merel schuift de bal terug op Josephine, flats! 

Via een been van de tegenstander tegen het hout. 2-1!

Zevenaar beseft dat ze voor haar laatste kansen vecht en zet hoge druk. Dat leidt tot 2 strafcorners waarvan er toch 1 doel treft. 2-2. Op het veld en langs het veld wordt het nu chaotisch. De spanning bij de coaches loopt hoog op en de coach van Zevenaar wordt zelfs door de scheidsrechter naar de tribune gestuurd. Hanne krijgt een stick op haar knie en valt uit. Ze probeert het later nog wel, maar zal de wedstrijd niet kunnen uitspelen.

Het publiek leeft geweldig mee en de kreten van aanmoediging, de Oe’s en de A’s zijn niet van de lucht.

Van het eind van het 3e kwart en het vierde kwart kan ook uw verslaggever niet veel meer vertellen. Nagelbijtend, papier verfrommelend en met een geknakte pen in de gebalde vuist wordt het eind van de wedstrijd gehaald zonder verdere doelpunten. Gelijk spel! En dus is Oosterbeek kampioen. Het feest barst los en hossend in oranje en witte rook verplaatst het elftal zich langzamerhand naar de kantine, waar het feest nog lang zou duren.

MHCO 14-4 heeft een geweldige reis gemaakt dit seizoen en zijn terechte kampioenen. We kijken uit naar wat volgend jaar gaat brengen, want dat we nog veel van deze meiden gaan horen is zeker!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie