Uniek Sporten Uitleen
Uniek Sporten Uitleen Uniek Sporten

Ervaar de voordelen van een gratis sporthulpmiddel lenen via Uniek Sporten Uitleen

20 juni 2023 om 10:24 Sport Deel je nieuws

 In 10 gemeenten in en rondom Arnhem kun je via Uniek Sporten Uitleen een sporthulpmiddel uitproberen. Met deze service krijg je de mogelijkheid om vier maanden een sportrolstoel, framerunner, handbike of aankoppelbike te lenen en zo een nieuwe sport te leren kennen. Uniek Sporten Uitleen is een laagdrempelige manier om een sporthulpmiddel uit te proberen. Je hoeft zo niet gelijk een nieuwe sportrolstoel aan te schaffen, maar je kunt eerst eens kijken of die sport wat voor je is.

Echt proberen

Jacoba heeft al goede ervaringen met Uniek Sporten Uitleen door de aankoppelfiets die zij kon lenen. Jacoba zag gelijk dat de uitleenservice haar de kans gaf een hulpmiddel echt goed te proberen. “Binnen een week kun je dat niet voldoende proberen. Je moet het echt uittesten of het past bij jouw klachten en of je daar ook echt plezier in gaat beleven. Met Uniek Sporten Uitleen krijg je daar alle tijd voor”, verteld ze.

Snel aan de slag

Als je een aanvraag doet bij Uitleen neemt Welzorg contact met je op. Marcel is een van de contactpersonen bij Welzorg die je dan helpen bij de aanvraag. In een intakegesprek neemt hij, of een van zijn collega’s in het land, met je door wat voor sport je wilt gaan doen en of je eerdere ervaringen met sporthulpmiddelen hebt. Als uit de beschikbare pool een geschikt hulpmiddel is gevonden wordt een afspraak gemaakt om het thuis te passen. “Het grootste voordeel van Uitleen is dat je heel snel iets uit kan proberen. Je kan snel met de sport die jij in gedachten hebt aan de slag gaan”, zegt Marcel.

Opstap naar een vereniging

Wout is vanuit Fonds Gehandicaptensport betrokken bij Uniek Sporten Hulpmiddelen en dus ook bij Uitleen. Hij ziet dat het lenen van een hulpmiddel ook als voordeel heeft dat je een ingang hebt naar een vereniging. Dat kan namelijk nog best een grote stap zijn. “Als je nog niet veel beweegt dan is de stap naar bijvoorbeeld een basketbalvereniging enorm groot. Met Uitleen kun je wel een handbike lenen en individueel aan je conditie werken en kijken wat sporten met je doet en fysiek sterker worden. En daarna kun je altijd nog de stap maken naar een teamsport”, zegt Wout.

Wil jij deze zomer ook een (nieuwe) sport uitproberen? Begin dan eens een proefperiode met een één van de sporthulpmiddelen van Uniek Sporten Uitleen. Ga direct naar de website www.unieksporten.nl/uitleen en vraag jouw gratis hulpmiddel aan!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie