Er werden soms stevige duels uitgevochten tussen Redichem en het bezoekende GVC.
Er werden soms stevige duels uitgevochten tussen Redichem en het bezoekende GVC. gertbudding.nl

Redichem kwam te kort tegen GVC

6 februari 2023 om 16:30 Voetbal

RENKUM Voetbalvereniging Redichem was afgelopen zaterdag met liefst dertig teams actief op de groene rechthoek. Het vlaggenschip van de Renkumse club kwam tegen het bezoekende GVC meer dan een armlengte tekort voor een goed resultaat: 0-3.

Gert Budding

Daarmee blijft het gezelschap van oefenmeester Maarten Kerkhof in de buurt van de rode lantaarn. Maar volgens de ranglijst is GVC ook geen hoogvlieger, met nu tien punten. Trainer/speler Joost de Jong heeft een scala aan goede voetballers, alleen moeten de studenten elke week beschikbaar zijn. Zaterdag stond er een gemêleerd gezelschap op het veld, met voetballers uit Tsjechië, Madagaskar, Spanje en uiteraard een handvol Nederlanders. Maar sprake van een taalbarrière was er niet. De spelers vonden elkaar prima en hebben meer in hun mars dan het niveau vierde klasse. “Sommige spelen zelfs hoofdklasse in hun land”, vertelde de grensrechter van de Wageningse ploeg, die met zijn vlag steeds bij stilstaande momenten in het veld een tennisslag repeteerde. 

Daarentegen had Redichem oefenmeester Maarten Kerkhof grote zorgen om zijn ploeg te sturen. De wil en inzet is zeker aanwezig, maar er wordt niet constructief gespeeld, vooral als de tegenstander de druk opvoert. Ballen worden zonder bedoeling naar een ander veld getransformeerd, er is geen rust in het team. Daarvoor ontbreekt het zelfvertrouwen, daar werkt Maarten Kerkhof aan, maar een verdiende overwinning levert vaker meer resultaat. Daarbij is de situatie op de ranglijst ook niet bevorderlijk. De trainer heeft nog een aardig klusje voor de boeg. “In het tweede elftal lopen goede voetballers, maar die willen liever bij elkaar blijven spelen”, vertelt een trouwe Redichem supporter. Met nog een handvol minuten te spelen bracht Kerkhof zijn 17-jarige zoon Sven binnen de lijnen. Opmerkelijk dat er ineens bedachtzamer, rustiger en doordacht werd gespeeld. Maar het was te laat om GVC in verlegenheid te brengen. De vraag was terecht waarom Sven Kerkhof niet eerder werd ingebracht met zijn herkenbare kwaliteiten. “Ik heb eerst met mijn eigen team onder de zeventien een wedstrijd gespeeld”, luidde zijn relaas tijdens het warmlopen.

Gezien het spel zaterdag was het onbegrijpelijk dat de Wageningers voor het duel pas zeven punten hadden vergaard. “We konden vandaag weer eens een volwaardig team binnen de lijnen brengen”, vertelt Joost de Jong. “Ook was spits Giulio Mornati weer beschikbaar na een lange blessure.” Hij was de plaaggeest waar de achterhoede van Redichem amper grip op kreeg. Hij ontrafelde met snelle acties, soms te egoïstisch, de Renkumse achterhoede en stond borg voor de eerste twee doelpunten waarbij de defensie zich liet verschalken door de lange pass. Redichem kon daar nauwelijks iets tegenoverstellen en kreeg onvrijwillig de rol van underdog. Ontregelen van de GVC machine, dat opgericht werd in 1886, luidde het parool. Joost de Jong had zaterdag in elke linie goede voetballers en stak sterk af tegen de soms aandoenlijk spelende Renkumse club. Brent Capel kreeg rood. Peterson Tijhuis maakte een einde aan eventuele illusies van Redichem: 0-3.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie