RVW-aanvaller Marvin Willemsen (9) ziet de bal, uit zijn vrije trap, naast het Babberich-doel vliegen. Dick Martens

RVW doet zichzelf niet voor het eerst dit seizoen tekort

1 mei 2023 om 10:38 Voetbal

HEELSUM - ,,Ik dacht je het ons niet zo moeilijk zou maken.” Met die uitspraak gaf Babberich-trainer Albert Kemperman RVW-trainer Marcel Gerrist niet alleen een compliment, maar ook aan hoe zijn ploeg de uiteindelijke 2-5 overwinning in Heelsum had beleefd.

Dick Martens

STRAFSCHOP De thuisploeg keek bij rust weliswaar tegen een 0-2 achterstand aan, maar dat was meer de makke van RVW, dan de verdienste van de gasten. Weliswaar was Babberich-aanvaller Roy Janssen, die maar liefst vier doelpunten voor zijn rekening nam, veelal ongrijpbaar voor de RVW-defensie, maar eigenlijk was hun doelman Quando de Man de uitblinker van Babberich. Hij was voor- en na rust onvermurwbaar bij inzetten van Marvin Willemsen, Roy van Lagen en aanvoerder Luuk Hendriks. Ook na rust was hij belangrijk op een cruciaal moment, door bij de stand van 2-3 een strafschop van Roy van Lagen te stoppen.

REALITEIT ,,Het moment van de wedstrijd”, vond ook RVW-trainer Marcel Gerrist. ,,Door het missen van kansen voor rust en het missen van die strafschop houdt je Babberich in leven en doe je jezelf weer eens tekort. Natuurlijk moet ik Babberich complimenteren, want zij straften praktisch elke verdedigende fout van ons genadeloos af. En als je dan voorin de trekker niet tijdig overhaalt, verlies je de wedstrijd ook nog eens ruim. Niet voor het eerst dit seizoen, had er weer meer voor ons ingezeten. Frustrerend, maar wel de realiteit.”