Een impressie van een beschadigd deel van het dak.
Een impressie van een beschadigd deel van het dak. Dennis Stokvis

Scouting St. Bernulphus laat zich niet uit het lood slaan!

1 mei 2022 om 22:02 Lokaal Deel je nieuws

Het was plotseling ontzettend schrikken toen we vrijdagavond ons clubgebouw “de Dukdalf” beschadigd aantroffen. Langs de hele zijkant van het gebouw was het lood hardhandig losgetrokken onder de dakrand, waardoor de houten constructie bloot kwam te liggen. Rond alle andere openingen van het dak waar iets van lood gezeten heeft, zit plotseling een gapend gat. Kortom, als scouting St. Bernulphus hebben we te maken gehad met looddieven, bij ons pand waar iedere week onze vrijwilligers de jeugd van Oosterbeek een leuke avond proberen te bezorgen. 

Na aangifte bij de politie gedaan te hebben, moesten we onze frustratie even kwijt op de Social Media over deze zinloze daad. Hier kwamen ontzettend veel steunbetuigingen op en suggesties om een crownfunding te starten. De volgende dag stond deze online, ondertussen waren onze vrijwilligers ook al begonnen met de eerste reparaties, zodat alles weer waterdicht is. 

De crowdfunding ging viral en door het dak, per uur kwamen er tientallen euro’s binnen met daarbij hartverwarmende teksten om ons te steunen! Het bedrag dat we binnen een dag hebben op weten te halen, oversteeg onze verwachtingen meer dan! We hebben inmiddels zoveel geld opgehaald dat we nu zelfs een mooi startbedrag hebben om gelijk een deel van het dak te vervangen. Deze vervanging stond al een tijd op de planning, maar de financiële situatie was tot nu toe nog niet toereikend. Door de steun van vele Oosterbekers is dit echter nu een stuk dichterbij gekomen. 

Zo heeft een nare ervaring ons inmiddels een hoop opgeleverd, niet alleen in financiële middelen, maar ook in hartverwarmende steunbetuigingen voor onze vereniging. 

En het dak? Inmiddels zijn de spoedreparaties gereed, zodat onze jeugdleden geen natte voeten krijgen bij een volgende regenbui! 

Wilt u deze mooie vereniging ook nog steunen met een extra bijdrage voor het nieuwe dak? Kijk eens op https://www.steunscouting.nl/project/uit-het-lood-geslagen

advertentie
advertentie