Afbeelding
Foto: Pexels

De kosten die komen kijken bij een APK-keuring

25 april 2023 om 10:57 Partnercontent

Een APK-keuring is belangrijk om de veiligheid van het voertuig en zijn passagiers te waarborgen, bij te dragen aan een beter milieu en om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Bij een APK-keuring komen natuurlijk ook kosten kijken. We vertellen je graag wat meer over de kosten van de APK.

Waarom is een APK belangrijk?

Een APK-keuring is belangrijk omdat het de veiligheid van het voertuig en zijn passagiers waarborgt en bijdraagt aan een beter milieu. Tijdens de keuring wordt gecontroleerd of het voertuig nog aan de wettelijke eisen voldoet op het gebied van verkeersveiligheid, milieu en registratie. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de remmen, banden, verlichting, uitstoot van uitlaatgassen en carrosserie.

Wat zijn de kosten van een APK?

Benieuwd naar wat je kwijt bent voor de APK? Dat is logisch. De kosten voor een APK zijn bij iedere garage verschillend. De prijs voor de keuring staat namelijk niet vast, garages bepalen zelf de prijs. De keuringen worden aangeboden in verschillende prijsklassen, want iedere garage bepaalt zijn eigen prijs.

Zorg dat je op tijd de afspraak maakt voor jouw APK!

De APK-keuring is dus een belangrijke keuring die ervoor zorgt dat voertuigen veilig en verantwoord de weg op gaan en blijven. Het is verplicht om de keuring te laten uitvoeren en het keuringsrapport dient als bewijs van de goedkeuring. Maak daarom vandaag nog een afspraak bij een erkend keuringscentrum bij jou in de buurt en laat jouw auto controleren.

advertentie
advertentie