Afbeelding
Foto: Pixabay

4 tips voor het kopen van een goedkope auto

Partnercontent

Wil je een goedkope autoverzekering afsluiten? Als je dit wilt doen dan moet je eigenlijk ook een goedkope auto hebben. Een dure Jaguar wil je immers niet afsluiten met een goedkope verzekering, dat is gewoon geen goed idee. Gelukkig kun je tegenwoordig al voor een paar duizend euro een auto aanschaffen. Dit is dan geen nieuw model, maar juist een occasion. Gelukkig hoeft dat helemaal niet erg te zijn, want ook een tweedehandsauto kan alsnog hartstikke goed zijn. Om een goedkope vierwieler aan te schaffen, kun je gebruik maken van de onderstaande tips! 

Let op de merken

Honda en Toyota staan vrij routinematig bovenaan de lijst voor betrouwbaarheid van auto’s volgens Consumer Reports, wat betekent dat die merken hoge inruilwaarden hebben. Als je een goedkope auto wilt kopen, sla dan de Honda’s en de Toyota’s van de wereld over. Experts raden je aan om in plaats daarvan te kijken naar zogenaamde ‘tweederangs’ Japanse merken zoals Mazda, Nissan of Mitsubishi. Je zult waarschijnlijk ook Europese modellen willen overslaan, maar om een andere reden. Auto’s met Duitse techniek zijn bijvoorbeeld zo fijn afgesteld dat ze veel onderhoud vergen. De Ford Focus zou een gulden middenweg kunnen zijn. 

Zoek naar auto’s die niet meer perfect zijn

Deuken, krassen, afbladderende verf en hagelschade zijn al je vrienden bij het kopen van een gebruikte auto. Hoe slechter de buitenkant eruitziet, hoe meer je de verkoper op de prijs kunt afdingen. Onthoud dat uiterlijke gebreken geen invloed hebben op wat zich onder de motorkap bevindt, het speelt puur een rol in hoe mooi de auto is. Een gebied om op te letten: banden. Als de banden kaal zijn, moet je mogelijk enkele honderden euro’s uitgeven om ze te vervangen, dus houd daar rekening mee als je over de prijs onderhandelt. Een lelijke auto kan dus zeker goedkoper zijn!

Laat de auto inspecteren

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste regel van allemaal. Een van de belangrijkste dingen die je moet weten over het kopen van een goedkope gebruikte auto, is dat je de vierwieler koopt ‘zoals het is’. Vertrouw nooit op verklaringen die de verkoper over de auto geeft, of het nu een medewerker in opdracht van een dealerbedrijf of een onafhankelijke verkoper is. Als je jezelf wilt beschermen tegen een miskoop dan is het een goed idee om het voertuig te laten inspecteren door een onafhankelijke monteur voordat je een aankoop plaatst. 

Volg de regel van 10 jaar

Ooit gehoord van autofabrikanten zoals Hyundai, Kia en Mitsubishi die reclame maken voor hun autogarantie van 10 jaar? Dat is de inspiratie voor een andere regel die je moet volgen als je minder dan 5 duizend euro aan een gebruikte auto wilt uitgeven: zoek naar auto’s die ten minste 10 jaar oud zijn. Vind je dit te oud? Ga dan op zoek naar vierwielers die al meer dan 160 duizend kilometer op de teller hebben. Denk je dat dit te veel is en dat een auto met zoveel kilometers waarschijnlijk het einde van zijn levensduur nadert? Dat is zeker niet het geval! 

advertentie
advertentie