Festivalposter
Festivalposter Dunja Blom

Oosterbekers starten met Tributefestival Sweet Freedom een nieuwe traditie

11 januari 2022 om 09:04 Lokaal Deel je nieuws

Tributefestival Sweet Freedom in Oosterbeek startte in 2019 als ‘zomaar een leuk idee’ van dorpsbewoners Jago Agricola en Eelco Visser. Alle voorbereidingen voor een mooi festival waren getroffen, toen corona roet in het eten gooide. Twee jaar en drie pogingen verder, moet het er op 7 mei a.s. dan echt van komen.

Alles startte toen Jago en Eelco met hun idee naar Jan van Hooijdonk, eigenaar van Concertzaal Oosterbeek, gingen. Lachend denkt Jago aan die ochtend terug. “We wilden alleen maar iets voor ons dorp doen. We woonden er pas en vonden het vreemd dat nota bene Oosterbeek geen echt herdenkingsfestival had. We dachten aan een kleinschalige avond met een paar Tributeacts. Het werd een festival.”

Vrijheid
Eelco: “We willen een traditie in gang zetten om alles wat je in vrijheid met elkaar kunt doen, te vieren! Dat heeft de laatste jaren, door corona, een extra lading gekregen. Vrijheid en een feestje zijn niet meer vanzelfsprekend.” Jago kan veel ideeën in het festival kwijt. “Maar bij de uitwerking komt veel kijken. Sponsoren en vrijwilligers zoeken, subsidieverzoeken doen, bands boeken, licht en geluid regelen en natuurlijk de PR. Want interesseer je mensen voor een nieuw festival? En we doen dit alles naast ons normale werk.” Corona was een behoorlijke tik voor de onervaren festivalorganisatoren. Eelco: “Onze problemen stellen natuurlijk niets voor bij die van mensen die dierbaren hebben verloren of ernstig ziek zijn geweest. Voor ons betekende het bands en bezoekers teleurstellen, terugbetalingen regelen en ook een behoorlijke financiële aderlating. En je verliest wel eens je enthousiasme. Maar we zijn altijd in het festival blijven geloven!”

Feestje vieren
Met dank aan lokale sponsoren, de Concertzaal én de gemeente Renkum staat er een mooi programma. Jago: “Als bezoeker kun je Tributebands zien van ABBA, Amy Winehouse, Doe Maar, David Bowie, Muse, Joe Jackson en Blondie. En onze eigen band, Club Le Bon, speelt de show ‘Smoorverliefd op de ‘80s.” Eelco: “Nu zijn we nog druk bezig Oosterbeekse ondernemers te betrekken bij het festival. Zo kunnen we op 7 mei echt met z’n allen een mooi feestje vieren! Laten we dat ook doen, want in deze tijd is een feestje helemaal niet meer zo vanzelfsprekend!”

Voor meer informatie én (tijdelijk) extra voordelige kaarten ga je naar www.sweetfreedom.nl.  

ABBA-tribute ABBA Experience
David Bowie-tribute Ground Control
Doe Maar-tribute Doe Maar Na
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie