Hans Nielen geeft uitleg over het Tokkenspel.
Hans Nielen geeft uitleg over het Tokkenspel. PR

“Wij gaan van start met de ideale zondagbreker”; spel- en ontmoetingsmiddag in dorpshuis Ons Middelpunt

27 januari 2023 om 14:10 Lokaal Deel je nieuws

Doorwerth – Vanaf zondag 5 februari start in dorpshuis Ons Middelpunt de spel- en ontmoetingsmiddag. Volgens Hans Nielen, een van de organisatoren, gaven bewoners aan dat zij het prettig zouden vinden als er een ontmoetingsactiviteit op de zondag zou komen. “Enkele vrijwilligers willen daar vanuit het dorpshuis graag gehoor aan geven. Daarom hebben wij deze spel- en ontmoetingsmiddag opgezet. Wij noemen het zelf ‘de ideale zondagbreker’.”

Nielen wil in het bijzonder deelnemers ook kennis laten maken met uitzonderlijke spellen zoals Tokken en Keezen. “In de kop van Holland zijn deze spellen zeer populair. Deze worden gespeeld zonder dobbelsteen en bieden veel uitdaging voor de speler.” Hij benadrukt dat iedereen deze middagen welkom is. “Kom gewoon eens kennismaken door mee te kijken of voor een praatje. De variatie aan spellen loopt bij ons van biljarten tot kaarten tot wat men graag zouden willen spelen. En de eerste keer mag men vrij meespelen. Daarna vragen wij een kleine vergoeding om de kosten te dekken.”
Men wil iedere week geopend zijn, maar in de aanloop is de spel- en ontmoetingsmiddag iedere 1ste en 3de zondag van de maand van 14:00-16:00 uur aan de Mozartlaan 2 in Doorwerth. Nielen nodigt inwoners die mee willen helpen uit om zich tijdens een van de middagen te melden. “Samen kunnen wij dan iedere week zorgen voor de ideale zondagbreker! ”, aldus Nielen. Voor meer informatie kan contact op worden genomen met info@onsmiddelpunt.nl of (026) 881 0257.

advertentie
advertentie