P.L.F. Kluyver; Amsterdam 1816 -1900; Gezicht op de Rijn, vanaf de Westerbouwing in Oosterbeek richting Arnhem.
P.L.F. Kluyver; Amsterdam 1816 -1900; Gezicht op de Rijn, vanaf de Westerbouwing in Oosterbeek richting Arnhem. W. Wilmers

Unieke expositie wordt 31 mei officieel geopend

11 mei 2023 om 13:55 Lokaal Deel je nieuws

De expositie ‘Oosterbeekse kunstenaarskolonie herleeft’ wordt op 31 mei officieel voor genodigden geopend in de Oude Kerk aan de Benedendorpseweg in Oosterbeek. 

De key note speaker is de emeritus hoogleraar mevrouw Marita Mathijsen-Verkooijen. Zij is afgestudeerd aan de universiteit van Amsterdam. Ze was onder meer oprichter en hoofdredacteur van het tijdschrift De Negentiende Eeuw. Mevrouw Mathijsen heeft diverse prijzen en onderscheidingen ontvangen. Verdere sprekers zijn de burgemeester van de gemeente Renkum mevrouw A. Schaap, de voorzitter van EuroArt, de heer F. Hartmann (D) en de voorzitter van Stichting CultuRe, mevrouw A. van der Veen. Daarna wordt de  expositie in de Concertzaal bezocht.

Het is een unieke tentoonstelling omdat een grote schenking van de ‘Collectie Pim Kwak’ hieraan voorafging en de gemeente Renkum hierdoor in bezit kwam van een groot deel van deze belangrijke collectie schilderijen van Veluwse schilders. Ook biedt de tentoonstelling een beeld van de verschillende landschapskenmerken van de Zuid-Veluwe en hun verandering in de tijd. Ook IVN Zuid-Veluwe heeft hiervoor haar bijgedragen geleverd.

Vanaf 1 juni t/m 27 augustus 2023 kan deze expositie bezocht worden en krijgt de bezoeker een bijzondere inkijk krijgen in het leven in een kunstenaarsdorp. Dit is een grote en eenmalige tentoonstelling voor iedereen die de Zuid-Veluwe beter wil leren kennen.

Toegang: woensdag t/m zondag van 11:00 – 17:00 uur.

advertentie
advertentie