Nilay Külci bij de opening van Ons Middelpunt in Doorwerth.
Nilay Külci bij de opening van Ons Middelpunt in Doorwerth. gertbudding.nl

Workshops tegen oplichting

14 maart 2024 om 21:58 Overig

RENKUM Meestal ouderen en laaggeletterden zijn vaak het slachtoffer van oplichting. Renkum voor Elkaar houdt in samenwerking met Bibliotheek Veluwezoom en gemeente Renkum daarom in april twee seniorenworkshops om veilig te handelen op het internet, telefonisch, op de tablet en de computer.

Het is een bekend verschijnsel: desbetreffende persoon krijgt een berichtje waarbij zogenaamd de zoon of dochter of goede vriend dringend geld nodig heeft. Ook een bekend voorbeeld is dat de bank belt dat de pas verlopen is en afgehaald zal worden op het woonadres van de gedupeerde in spe. “Dit zijn allemaal vormen van oplichten en fraude”, weet Nilay Külci van Renkum voor Elkaar, een club met een brede netwerkorganisatie die zich inzet voor sociaal welbevinden in de gemeente Renkum. Met partners en inwoners biedt Renkum voor Elkaar verschillende vormen van ondersteuning aan.

Door Gert Budding 

“Oplichters verzinnen steeds weer nieuwe manieren om aan het geld van mensen te komen.” Dit is een landelijk probleem. Renkum voor Elkaar ijvert om online oplichting te herkennen en hoe daartegen adequaat te beschermen. Op 12 en 25 april worden de bijeenkomsten georganiseerd door Bibliotheek Veluwezoom, gemeente Renkum en Renkum voor Elkaar. Burgemeester Agnes Schaap en een vrijwillige ouderenadviseur zullen hierbij aanwezig zijn. De workshops worden respectievelijk gehouden in het Huis van Renkum aan de Europalaan (14.30 tot 16.30 uur) en Ons Middelpunt in Doorwerth aan de Mozartlaan (14.00 tot 16.00 uur). Op beide adressen kan men zich aanmelden.

advertentie
advertentie