Deze machine stond nagenoeg ruim een maand stil.
Deze machine stond nagenoeg ruim een maand stil. gertbudding.nl

Sloop Don Boscoschool

27 maart 2024 om 09:00 Overig

RENKUM De stoere machine van aannemer Hooijer stond een maand stil bij de voormalige Don Boscoschool in Renkum. Maandag werden de sloopwerkzaamheden gestart, maar de bouwplannen voor het nieuwbouwproject Don Bosco lopen enige vertraging op.

Door Gert Budding

De Renkumse aannemer startte half januari voortvarend met de ontmanteling van het gebouw, maar werd teruggefloten, omdat niet alle de nog actieve leidingen waren afgesloten. “Dat hebben we te danken aan de nutsbedrijven”, zegt directeur Derkjan Hooijer. “Alles is netjes op tijd aangevraagd, maar de nutsbedrijven hebben het kennelijk te druk om te komen afkoppelen. Dit levert vertraging op voor het nieuwbouwproject en is ook kostbaar.”

Na weken van kostbare stilstand zijn onlangs eerst de elektriciteit en het water afgesloten. Het nog aangesloten gas werd vrijdag ontkoppeld. “Ik had op voorhand geen idee hoe lang dit zou gaan duren, maar maandag hebben we de werkzaamheden hervat.” Ook bij de gemeente Renkum was men enigszins verrast over deze ontwikkeling. 

“Vrijdag zijn er monteurs geweest en maandag is de sloop verder gegaan”, zegt een woordvoerder van de gemeente Renkum.

Naast het feit dat de school uit 1921 platgaat, verdwijnen ook bijna 60 bomen van behoorlijke omvang in het pretentieuze project.

advertentie
advertentie