Spannende wedstrijden, technische hoogstandjes en fraaie reddingen tijdens het 63e (!) Renkumse voorjaarstoernooi.
Spannende wedstrijden, technische hoogstandjes en fraaie reddingen tijdens het 63e (!) Renkumse voorjaarstoernooi. Dick Martens

Jeugdig enthousiasme staat borg voor geslaagd voorjaarstoernooi

1 april 2024 om 16:12 Overig

HEELSUM Het wordt al 63 (!) jaar georganiseerd, het ‘Renkumse’ voorjaarsvoetbaltoernooi, waar inmiddels ook al jarenlang het schoolkorfbaltoernooi aan is toegevoegd. Toch had deze editie weer een aantal primeurtjes. Natuurlijk bestond er ‘gezonde’ rivaliteit tussen de verschillende scholen, maar waar in de voorgaande edities de voetballers en voetbalsters vanuit de verenigingen RVW, Redichem en CHRC kwamen, was dat nu voor het eerst niet meer het geval. De ‘Renkumse’ voetballers kwamen allemaal van SCW’23, de samensmelting van de drie verenigingen die in juni 2023 zijn beslag had gekregen. Ook de korfbalorganisatie had een metamorfose, lees ‘verjonging’ ondergaan. Het motto ‘niet elke verandering is een verbetering’ ging gelukkig op Sportpark Wilhelmina niet op. Beide toernooien werden weer ‘een ouderwets succes’.

Door Dick Martens

‘Fuseren’ lijkt in ‘het Renkumse’ een toverwoord te zijn geworden, want niet alleen de Renkumse voetbalverenigingen vonden elkaar, ook bij de scholen werd het woord ‘fuseren’ met hoofdletters geschreven. Zo omarmden de Don Boscoschool en de Vita Veraschool elkaar in 2016 en gingen verder als de Keijenberg. In de naam Keijenberg zit ‘de Kei’ verweven. Niet voor niets, want de school profileert zich door hun slogan: ‘Wij willen de kinderen helpen zich te ontwikkelen tot ‘keien’ die er mogen zijn. Sportief is dat zeker al gelukt, want de school greep in alle voetbalcategorieën de eerste prijs. ,,Een keigoede prestatie”, vond ook wethouder Marinka Mulder, die samen met kinderburgemeester Simon van Hoving, aan het einde van de dag de prijzen uitreikte.

Maar voor het zover was, werd er zowel binnen als buiten de lijnen gestreden en gestreefd naar de winst. Zo was er bijvoorbeeld de onderlinge strijd tussen twee teams van de Beatrixschool, die zich buiten de lijnen ontpopte als ‘The battle of the coaches’, Jeroen versus Rob. Hun aanwijzingen zouden in de eredivisie niet misstaan, maar of de leerlingen van groep 5/6 daar beter door gingen voetballen bleef nog ‘even’ onduidelijk. De vrouwelijke ‘assistent-coach’ van Jeroen deed ook nog even een verbale duit in het zakje: ‘Meedoen is belangrijker dan winnen, hoor’, toeterde ze door haar voor haar mond gevouwen handen. De blik van ‘de hoofdcoach’ verraadde een toch wat andere tactiek. Die werkte uiteindelijk, zijn team won met 5-0. ,,Of was het nu 4-0?”

Ook bij de korfballertjes uit de groepen 3 en 4 was het spannend, maar ook ‘leuk’. ,,We spelen voor de leukigheid”, riep een korfbaltalentje in spé tegen zijn trotse oma. ,,Maar we willen ook winnen, hoor”, voegde hij daar subtiel aan toe. Ook op het ‘oude DKOD-veld’ was de organisatie ontspannen, het enthousiasme groot en ook niet onbelangrijk, waren ‘de DKOD-voorjaarstoernooi-hamburgers’ weer heerlijk. Ook hier een hoofdprijs voor De Keijenberg, ze waren het sterkst in de categorie: Groep 3, de Beatrixschool was dat van Groep 4.

advertentie
advertentie