Burgemeester Agnes Schaap trekt de prijswinnaars.
Burgemeester Agnes Schaap trekt de prijswinnaars. gertbudding.nl

Naastenliefde tijdens Kerstdagen

7 december 2021 om 11:52 Overig

‘Win een cadeaubon voor iemand anders’ 

RENKUM Winkeliersvereniging Renkum Centrum, met voortrekkersrollen voor de niet middenstanders Peter Snapper en Anita van den Born, kwam met een nieuw concept om het centrum van het dorp Renkum sfeervol leven in te blazen. Zij weken af van het geijkte patroon: de kerstboom met lichtjes. 

“De kerstboom met lichtjes was leuk, maar gaf ons veel werk en daarom een nieuwe aanpak.” Alle winkeliers kregen van de ondernemersvereniging een kerstboom met verlichting aangeboden (85 in totaal)”, zegt de enthousiaste Peter Snapper. “Dit geeft ons centrum een mooie kerstuitstraling wat door onze klanten enorm gewaardeerd wordt.” “Traditiegetrouw start begin deze maand de decemberactie. Dit keer echter geen kassabonnen sparen, want we gaan samen Kerstman spelen.” Klanten kunnen een flyer invullen bij de deelnemende ondernemers en daarop aangeven wie er een cadeaubon verdient en waarom. De kerstactie ‘Win een cadeaubon voor iemand anders’ slaat enorm aan. Burgemeester Agnes Schaap verrichtte vanochtend in Eten en Drinken Renkum aan het Dorpsplein de eerste trekking. “Het blijkt weer eens dat we niet zonder elkaar kunnen”, zegt Agnes Schaap. “Ik juich de voortrekkersrol enorm toe van de winkeliers en in het bijzonder de initiatiefnemers.” Daarop volgde een applaus voor Peter Snapper, die behoorlijk onder de indruk was. Hij gaf aan dat hij enorm blij was met het vernieuwde bestuur en dat hij met deze enthousiaste groep er vertrouwen in heeft dat ze in het centrum van Renkum mooie initiatieven kunnen ontplooien.

In totaal zijn er 165 cadeaubonnen aangeboden door de winkeliers en die zullen verdeeld worden over vijf zaterdagse trekkingen en een afsluitende trekking op 31 december. Klanten van de Renkumse winkeliers krijgen bij aankoop een flyer en mogen daarop een naam invullen om iemand anders te verrassen. Daarop moest ook een reden worden vermeld en dat hakte er zichtbaar wel even in. De meest ontroerende uitspraken werden vanmorgen voorgelezen. “Mijn buurvrouw is 89 jaar en moet binnenkort aan haar oog geopereerd worden” en “Mijn buurvrouw verkeerd in een zware periode met de zwangerschap van een tweeling” zijn twee van de talrijke emotionele berichten vol naastenliefde.

advertentie
advertentie