OVC-aanvaller Guus Arndts (rechts) maakt het de Leystad-defensie weer eens lastig. Op de achtergrond kijkt Nick Bijlsma toe.
OVC-aanvaller Guus Arndts (rechts) maakt het de Leystad-defensie weer eens lastig. Op de achtergrond kijkt Nick Bijlsma toe. Dick Martens

Dubbele cijfers voor OVC’85

2 mei 2022 om 10:20 Overig

‘Turbo-jonkies’ spelen defensie Lelystad’67 hoorndol

OOSTERBEEK Om handhaving in de 2e Klasse te kunnen bewerkstelligen stonden er voor OVC’85 twee cruciale wedstrijden op het programma. Allereerst was daar het thuisduel tegen hekkensluiter Lelystad’67 en volgende week zaterdag de wedstrijd in- en tegen Renswoude. Winst tegen beide ploegen zou voor de Oosterbekers meer dan welkom en misschien wel cruciaal zijn. Die boodschap van trainer Bastiaan Veldhuizen miste de uitwerking tegen Lelystad’67, de hekkensluiter van de 2e Klasse G, zeker niet. Het werden zelfs dubbele cijfers op de Bilderberg: 10-0. Bij rust leidde de thuisclub al met 3-0. Uitblinkers waren ‘de jonkies’, Stijn Arndts (19), Joep Corbeek (19) en de na rust ingevallen Thom Stunnenberg (18).

Dick Martens

,, Hoewel we het in de beginfase nog lastig hadden en Lelystad ook nog wat mogelijkheden kreeg, is dit natuurlijk een droom-uitslag”, aldus een trotse Veldhuizen na afloop van de monsterscore van zijn ploeg. ,,En superbelangrijk natuurlijk. Als team hebben we bij vlagen geweldig gespeeld, waarbij de jonkies ons bij de hand hebben genomen door fraai en veel te scoren. Ze passen prima in deze groep, met ook ervaren jongens waar ze veel van opsteken. Een mooie combi, ook een groep die elke week trouw komt trainen en veel voor elkaar over heeft. Ik geniet dan ook van het spelplezier dat ze uitstralen. Vallen alle puzzelstukjes in elkaar, zoals vanmiddag, dan zie je ook dat we goed kunnen voetballen en zo revanche hebben genomen op de matige wedstrijd die we daar speelden. Toen werd het 2-2, dat was nu gelukkig wel anders.”

Met de jonkies doelde Veldhuizen op Stijn Arndts, Joep Corbeek en de na rust ingevallen Thom Stunnenberg, maar zeker ook de rots in de Oosterbeekse defensie, Pieter Neerhof. De ook pas 19-jarige verdediger had buiten de beginfase een makkelijke middag en kon met tevredenheid toezien hoe zijn ‘aanvallende maatjes’ keer op keer de Lelystad-defensie hun hielen lieten zien en daarbij ook nog akelig trefzeker waren. Joep Corbeek deed dat maar liefst vier keer en de na rust ingevallen Thom Stunnenberg gaf direct zijn visitekaartje af door tweemaal het net te laten bollen. Het waren zijn eerste treffers in de hoofdmacht van OVC. Guus Arndts scoorde weliswaar niet, maar zijn ongrijpbaarheid en assists hadden in ruime mate bijgedragen aan de dubbele cijfers. Met een biertje in de hand en nadat ze zich ontworsteld hadden aan de omhelzingen van hun trotse vaders, Daniël Corbeek, oud OVC-voorzitter, Henk Stunnenberg, met een voetbalverleden bij onder andere Redichem en OVC’85 en OVC-verzorger en oud-voetballer Richard Arndts, deden zij opgetogen hun verhaal. ,,Wij spelen al vanaf de D’tjes samen”, klinkt het in koor. ,,We hadden een geweldig team, wonnen veel en speelden mooi voetbal. Een beetje zoals wij vanmiddag bij vlagen ook lieten zien. Snel, wat bij ons alle drie een belangrijk wapen is en doeltreffend. We hebben vanmiddag laten zien, dat wij belangrijk voor de ploeg kunnen zijn.” Ook Stijn van de Weerd (2) en Nick Bjlsma (2) waren nog trefzeker.

advertentie
advertentie