Buurtbewoners reageerden geschokt op het steekincident.
Buurtbewoners reageerden geschokt op het steekincident. gertbudding.nl

Renkum schrikt op van steekincident

Overig

RENKUM Zaterdagavond werd het dorp Renkum opgeschrikt na een steekincident aan de Waterweg waarbij twee personen zich onder doktersbehandeling moesten stellen. De verdachte werd enkele uren later in Ede aangehouden.

Gert Budding

Politie rukte massaal uit, ook een ambulance verscheen tussen de Ds. Gewinweg en Waterweg. De gealarmeerde traumahelikopter hing al in de lucht maar werd geannuleerd. De oorzaak van de steekpartij kwam voort uit het feit dat kinderen ruzie hadden. Een van de kinderen maakte dat kenbaar aan zijn vader waarop de ouders met elkaar in conflict raakten, handgemeen volgde. Toen trok een van de vaders een mes en zou het slachtoffer in de arm hebben gestoken. “Het bloed guste uit zijn arm”, vertelt een geschrokken getuige. Een man die tussen beiden sprong en de ruzie wilde beëindigen werd eveneens geraakt. Een woordvoerder van de politie zag de hoofdwond en sommeerde het slachtoffer om zich te laten behandelen door het ambulancepersoneel.

De verdachte van de steekpartij vluchtte. “Wij zijn met meerdere eenheden op zoek naar de man”, vertelt de woordvoerder van de politie. “We hopen dat we hem snel kunnen arresteren.” Op verschillende plekken aan de Ds. Gewinweg stonden politieauto’s. Later werd hij aangehouden in Ede. Het incident trok nadrukkelijk de aandacht in Renkum, politie zette de gebieden voor sporenonderzoek af met rode linten. Bloedvlekken waren waarneembaar op een stoep. Kennelijk was de verdachte via de Waterweg gevlucht, bij een woning werd in de kliko het vermoedelijke mes veiliggesteld.

advertentie
advertentie