Vilente-locatie Overdal wordt vakkundig met de grond gelijkgemaakt.
Vilente-locatie Overdal wordt vakkundig met de grond gelijkgemaakt. gertbudding.nl

Overdal wordt professioneel gesloopt

12 mei 2023 om 09:36 Overig

OOSTERBEEK De sloop van Vilente-locatie Overdal te Oosterbeek is maandag gestart. Daarvoor moesten echter de vleermuizen, die vertraging voor de sloop en nieuwbouw zorgden, uit het pand zijn. Hiervoor heeft Zorgverlener Vilente afdoende maatregelen genomen.

Het gedateerde pand aan de Lebretweg werd voorzien van exclusion flaps, vleermuizen kunnen het gebouw verlaten, maar niet meer terug. Om de verblijfsplaatsen van de vleermuizen te vervangen zijn er diverse vleermuiskasten aan de nabijgelegen Bernulphuskerk geplaatst. Deze maatregel miste haar doel niet, een ecoloog heeft na onderzoek groen licht geven voor de sloop van het gebouw. 

Aannemersbedrijf Roseboom trok meteen met zwaar materieel ten strijde. Een kraan met een knijper zorgt voor grof puin dat vervolgens ter plekke met een mobiele breker wordt verpulverd en afgevoerd. Het terrein was al eerder opgeschoond, evenals het asbest in de spouwmuren. Het zal nog enkele weken in beslag nemen voordat het terrein bouwrijp is gemaakt.

Zorgverlener Vilente was al enige tijd op zoek naar een tijdelijk locatie voor het opvangen van de ouderen van Overdal. De ouderen wonen nu tijdelijk in Oranje Nassau’s Oord, een verpleeghuis van Zinzia Zorggroep in Wageningen, net over de grens bij Renkum. Een deel van dat verpleeghuis is beschikbaar, omdat Zinzia begin 2020 nieuwbouw in gebruik heeft genomen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie