Afbeelding
Foto Shutterstock

Voordelen van een tweedehands bestelbus

Partnercontent

Bestelbusjes zijn ideale voertuigen voor bouwvakkers, zzp’ers met een eigen bedrijf, monteurs, loodgieters en soortgelijke beroepsgroepen. In het recente verleden was het nog populair om als ondernemer een eigen, nieuwe bestelbus te kopen. Maar de laatste tijd zien we, mede door de stijgende ondernemerskosten, dat een bestelbus tweedehands kopen aan populariteit wint. Een bestelbus tweedehands aanschaffen - bijvoorbeeld via een aanbieder als DUTCH Vans - heeft namelijk enkele zeer interessante voordelen, die nu door steeds meer ondernemers, klussers en zzp’ers ontdekt lijken te worden.

Een bestelbus tweedehands is relatief voordelig

Een bestelbus tweedehands op de kop tikken is in de eerste plaats ideaal vanwege de prijs. Occasions, zoals een tweedehands bestelbus van DUTCH Vans, zijn in de aanschaf relatief een stuk voordeliger dan nieuwe busjes, omdat je als gebruiker niet te maken hebt met de hoge afschrijvingskosten in de eerste gebruiksjaren. Op die manier krijg je niet te maken met het hoge waardeverlies waar bij nieuwe bestelbussen in de eerste jaren sprake van is.

Er zijn bestelbussen met een complete inrichting

Tegenwoordig staan er bij autohandelaren en garages veel bestelbussen te koop met een complete inrichting. Bijvoorbeeld een bestelbus met stellages, waar je als schilder gemakkelijk je verfspullen, verfblikken en dergelijke in op kunt bergen. Of zoek je een bus met veel vakjes en opbergruimte om als klusjesman al je gereedschappen in kwijt te kunnen? Kies dan voor een betrouwbare occasion die al een mooie inrichting met rekken en opbergvakjes heeft. Zo kun je jezelf een hoop tijd besparen, omdat je de bestelwagen zelf niet meer hoeft aan te passen. Maak het jezelf dus gemakkelijk en kies voor een vooraf strak ingerichte bestelauto of bestelbus die past bij jouw beroep of hobby!

De keuze is enorm als je kiest voor een gebruikt bestelbusje

Weer een ander pluspunt van een gebruikt bestelbusje kopen, is dat je als koper enorm veel te kiezen hebt. Het aanbod occasions is veel groter dan het aanbod nieuwe bestelbussen. Zo kun je qua merken kiezen uit een groot aanbod. Denk aan bestelbussen van merken als Renault, Iveco, Mercedes, Ford of andere bekende automerken. Ook qua types bestelbusjes is er een groot aanbod voor de fijnproever. 

Prettig is daarbij dat het zoeken naar occasions vrij eenvoudig is. Via zoekmachines van autodealers en verkoopsites voor tweedehandsvoertuigen kun je via selecties razendsnel jouw favoriete merk en model bestelbus vinden. Verder zijn dit soort sites ideaal om occasions met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit. Zo kun je thuis door goed online te zoeken jouw ideale bestelwagen vinden en, als het bingo is, deze voordelig bestellen. Je hoeft er feitelijk niet eens de deur voor uit, maar het is natuurlijk wel slim om voor aankoop de gewenste bestelbus te bekijken, controleren en een proefrit te maken.

Je hebt gelijk de beschikking over een tweedehands bestelbus

In vergelijking met een nieuwe bestelbus of een nieuwe leasebus is een groot voordeel van een occasion kopen, het feit dat je direct over jouw aankoop kunt beschikken. Een nieuwe fabrieksauto of leaseauto moet eerst nog gebruiksklaar gemaakt worden, nog los van het gegeven dat er altijd - zeker in deze economisch lastige tijden - een levertijd op die busjes zit. Met een gebruikte bestelbus heb je daar geen last van en kun je na aankoop direct met je voertuig wegrijden.

Je bent niet gebonden aan een merkdealer voor het onderhoud

Fijn aan een occasion bestelbus is ten slotte dat je qua onderhoud, althans zolang de fabrieksgarantie duurt, niet verplicht bent om dit te laten uitvoeren door een merkdealer. Je bent vrij om zelf (een voordelige) garage te kiezen en kiest ook zelf het moment van onderhoud uit.

advertentie
advertentie