Afbeelding
Foto Pexels

Oplossingen om je pand duurzaam te renoveren

Partnercontent

Wil je graag jouw bedrijfspand verduurzamen? Dan kun je verschillende kanten op. Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden om te zorgen voor een beter klimaat. Denk maar eens aan circulair produceren of gebruikmaken van zonne-energie. Verschillende duurzame oplossingen leggen we aan je voor in dit artikel.

Zorgen voor minder warmteverlies

Voor de vogeltjes stoken is een echte no-go tegenwoordig. Daarom houden we in de winter zoveel mogelijk ramen en deuren gesloten. Maar ook door muren, ruiten en naden ontsnapt er veel warmte. Daarom kun je het beste zo goed mogelijk isoleren. Bij je bedrijfspand kun je kiezen voor geïsoleerde wand- en dakplaten. 

Deze platen zijn van staal. Voorheen stond dit bekend als een veroorzaker van geluidsoverlast bij harde wind of veel regen. Doordat ze nu ook geïsoleerd te koop zijn, heb je geen last van lawaai door wind of regen. 

Overigens neemt isoleren nog een voordeel met zich mee. Je zorgt niet alleen voor een behaaglijker klimaat in de winter, ook ’s zomers zit je er beter bij. Dit komt doordat isolatie zorgt voor minder warmte binnen. En dat is positief, gezien de zon tegenwoordig overuren draait in Nederland. Dus kies je voor een dakrenovatie, kies dan voor geïsoleerde platen.

Eigen energie opwekken

Door eigen, schone energie op te wekken, hoef je geen gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Voor de productie van elektriciteit is namelijk ook gas nodig. Door het aanschaffen van zonnepanelen verduurzaam je je pand én bespaar je ook nog eens op de energierekening. Je kunt ook kiezen voor wind- of waterenergie. 

Zonnepanelen kunnen ook ín het dak geïntegreerd zijn. Dan hoef je niet én een dak én zonnepanelen aan te schaffen, maar kun je ze combineren. Dat scheelt in renovatiekosten en materiaalgebruik. Om geen eigen energie te verspillen, is het ook verstandig om te investeren in ledverlichting. Zo verbruik je minder stroom en kun je de gewonnen stroom weer gebruiken voor bijvoorbeeld een airco.

Hergebruiken van materialen

Met het hergebruiken van oude materialen ben je circulair en dus duurzaam bezig. Waarom zou je iets weggooien wat nog goed is? Gebruik bijvoorbeeld houten balken en deuren nogmaals. Kun je er niets mee? Laat het dan niet afvoeren maar bied oude materialen te koop aan. Zo heeft iemand anders er ook nog plezier van en verspil je geen waardevolle spullen.

Investeer in duurzaam materiaal

Wanneer je kunt kiezen tussen producten die vijf jaar meegaan of producten die vijftien jaar meegaan, is het verstandig om te kiezen voor datgene wat lang meegaat. Vaak betaal je hier meer voor, maar uiteindelijk betaalt de investering zich ook weer terug. 

Bij een nieuwe wand of een nieuw dak kun je kiezen voor platen van staal. Staal gaat zo’n 60 jaar mee, kan geïsoleerd geleverd worden en is aan te passen in vele mogelijke kleuren. Daarnaast kun je kiezen voor een matte of glanzende coating. Ook hoef je minder te betalen voor onderhoud en schoonmaak omdat gecoat staal niet roest en er geen mossen op groeien. 

advertentie
advertentie