Afbeelding
Photo by Jared Rice on Unsplash

Tips voor het schilderen van je badkamer

Partnercontent

Het schilderen van je badkamer is een aanrader als je dit vertrek binnen je woning van een nieuwe uitstraling wilt voorzien. Maar een badkamer schilderen kan ook nodig zijn omdat bijvoorbeeld de tegeltjes beschadigd zijn geraakt. Naast het fixen van de tegeltjes zal dan ook tegelverf nodig zijn om het geheel weer van een nieuwe verflaag te voorzien. Maar hoe pak je dit het beste aan? In deze blog vertellen we je meer over de verf die je nodig hebt om een badkamer te schilderen en waar je op moet letten als je met deze klus aan de slag gaat.

Welke verf heb je nodig voor je badkamer?

Er zijn twee plekken die het meest geschilderd worden in de badkamer: de muur en de tegels. Voor de wand heb je muurverf nodig die goed bestand is tegen de omstandigheden binnen een badkamer. Een badkamer is vochtiger dan gemiddeld, voornamelijk dankzij de condens die vrijkomt tijdens het douchen of het nemen van een bad. Je zoekt daarom een waterdampdoorlatend en schimmelbestendig product. Er zijn meerdere bekende merken die geschikte producten voor de badkamer binnen hun aanbod hebben. Histor muurverf is hier een goed voorbeeld van.

Wil je de tegels van je badkamer van een nieuwe laag verf voorzien, dan zul je tegelverf nodig hebben. Tegelverf is er in allerlei soorten en maten. Zo heb je de keuze op het gebied van kleuren, en ook qua glansgraad heb je meerdere opties. Een goede tegelverf is een grondverf en lak in één die je comfortabel aan kunt brengen. Je zoekt een product dat goed kan hechten op een gladde ondergrond, een goede dekking geeft en beschikt over een enorme slijtvastheid.

Badkamer schilderen: hoe pak je dit het beste aan?

Het succes van je verfklus valt of staat bij de verf die je aanschaft. In het geval van een Histor muurverf kies je voor een schimmelbestendig en waterdampdoorlatend product. We raden aan om vooraf een watervaste primer toe te passen. Zo beschik je over nog een waterbestendige laag voor je muur. Het verven van je badkamermuur gaat hetzelfde zoals het verven van iedere andere muur. Je kunt ook gelijk het plafond van je badkamer verven.

Het is daarnaast mogelijk dat je de tegels van je badkamer gaat verven met tegelverf. Wellicht combineer je beide werkzaamheden. Je begint deze klus met het reinigen en ontvetten van de tegels met een verfreiniger. Zorg er hierna voor dat de tegels en voegen goed droog zijn. Plak alle oppervlakken in de buurt af waar je geen tegelverf op wilt krijgen. Voor een optimale hechting van de tegelverf kan het nodig zijn om vooraf een primer toe te passen, maar het kan ook zijn dat je een product kiest dat een grondverf en lak in één is. Vaak is één laag tegelverf voldoende voor een mooi resultaat.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Trainer Marcel Gerrist verruilt RVW voor De Hoven 27 jan, 19:28
Afbeelding
Davy Pröpper maakt comeback op oude nest 27 jan, 11:24
Afbeelding
Gratis menstruatiemiddelen 18 jan, 14:46
Afbeelding
107.500 mensen bezochten het Airborne Museum 18 jan, 14:45
Afbeelding
Dierenvoedselbank in nieuw pand 17 jan, 10:13
Afbeelding
Bloemen voor heldin Paula van den Born 11 jan, 10:53
Afbeelding
'Afscheid van Renkum Centrum' 11 jan, 10:51