De afgelopen week vonden er bij CHRC, Redichem en RVW (foto) Algemene Leden Vergaderingen plaats, waar de leden konden stemmen om toestemming te geven voor fusiegesprekken.
De afgelopen week vonden er bij CHRC, Redichem en RVW (foto) Algemene Leden Vergaderingen plaats, waar de leden konden stemmen om toestemming te geven voor fusiegesprekken. Foto: Dick Martens

Grote meerderheid CHRC, Duno, Redichem en RVW-leden geven toestemming voor fusiegesprekken (update)

18 september 2021 om 11:10 Verenigingen

HEELSUM De algemene ledenvergaderingen van RVW, CHRC en Redichem hebben afgelopen week ingestemd met het plan om fusiegesprekken aan te gaan. Duno had al in een eerder stadium toestemming van haar leden gekregen om dit te doen. Vanmorgen werden in de bestuurskamer van Redichem de stembiljetten geteld die de leden van CHRC (woensdag), Redichem en RVW (vrijdag) tijdens hun bijzondere Algemene Leden Vergaderingen hadden ingevuld en ingeleverd. De telling bracht een overduidelijk ‘JA’ als uitkomst. Dat betekent dat er op korte termijn vervolggesprekken gaan plaatsvinden om het proces ‘oriënteren op een fusie’ een vervolg te gaan geven. De genoemde clubs zullen een intentieverklaring ondertekenen waarmee zij de basis van de op handen zijnde gesprekken bekrachtigen.

Dick Martens

Oriënterende gesprekken

De vier verenigingen waren al enige tijd met elkaar in gesprek om de procedure, de oriënterende gesprekken van de vier verenigingen, voor te bereiden voor hun leden. Na deze eerste helft is met het positieve geluid van de leden de rust bereikt met een voorsprong. In de komende tweede helft zullen de clubs de voorsprong verder uitbouwen. De clubs zien in dat zij als één vereniging veel voordeel kunnen behalen. De zwakke punten en bedreigingen die uit een analyse van de vier clubs naar voren kwamen zullen vrijwel verdwijnen. De sterke punten en kansen die men ziet zullen met een fusie verder worden versterkt en/of worden benut. Een fusievereniging zal een sterke positie in de regio krijgen en aantrekkingskracht krijgen voor zowel spelers, bestuurders, vrijwilligers als sponsoren.

Fusiecommissie gaat met werkgroepen verder aan de slag

De komende maanden zal een fusiecommissie, bestaande uit twee personen per vereniging en een onafhankelijk voorzitter, tezamen met een zestal werkgroepen het fusievoorstel gaan vormgeven. De streefdatum voor de fusie is 1 juli 2022, maar aangegeven is dat zorgvuldigheid bij dit complexe traject gaat boven de snelheid van het proces. De verenigingen hebben er in ieder geval alle vertrouwen in dat zij gezamenlijk een fantastische toekomst tegemoet gaan. De conclusie van het kwartet ‘Renkumse’ clubs is momenteel dan ook: ‘Het Renkums voetbal zal de winnaar zijn!’

Eerste reacties RVW- Redichem en CHRC-bestuurders

,,Ik ben blij, dat de meerderheid van onze leden ons als bestuur toestemming heeft gegeven om de oriënterende gesprekken in te gaan”, aldus voorzitter Dick van Deest en bestuurslid Richard Veldt in koor. ,,Uiteindelijk willen wij als vereniging toch die kant op. We hebben al veel energie in het voortraject gestoken, dan is het goed om te zien, dat onze leden dat ook beseffen. Het doet ons ook deugd, dat zij gisteren in grote getale aanwezig waren om de presentatie te komen bekijken en op die manier een goede indruk kregen van de voorgenomen plannen en gesprekken. Wij zijn dan ook positief enthousiast, maar beseffen ook terdege dat we er nog niet zijn en dat zorgvuldigheid is geboden en er echt de tijd zal moeten worden genomen om alle ‘voors en tegens’ tegen elkaar af te gaan wegen. Maar het begin is er.”

Ook voorzitter Koen Beenen was blij, dat er nu een duidelijke beslissing is genomen en ook dat de meerderheid van de Redichem-leden hebben ingestemd om de oriënterende fusiegesprekken in te kunnen gaan. ,,Deze beslissing geeft ook weer rust binnen Redichem. De vergadering van gisteren heeft ook aan hen duidelijk gemaakt, maar ook aan de ‘Nee-stemmers’, dat er oriënterende gesprekken gaan volgen. Wij zijn wel de verenging die, op de korte termijn, het minst belang hebben bij een eventuele fusie, maar wel op de lange termijn. Het is daarbij aan ons als bestuur om goed te blijven communiceren en vooral duidelijk maken, dat de leden als er ‘fusie-beslissingen moeten worden genomen, ook hun stem kunnen laten gelden. Maar vooralsnog is het fijn, dat de rust weer is weergekeerd en wij, met toestemming van de leden, het vervolgtraject kunnen en mogen ingaan.”

,,Ik hoorde het goede nieuws ook vanmorgen”, aldus CHRC-voorzitter Paul Leertouwer Zijn reactie komt vanuit het Spaanse Sevilla, waar hij zittend in een koets geniet van de prachtige Spaanse stad en de zon. ,,Afgelopen woensdag heb ik nog wel onze Algemene Ledenvergadering voorgezeten. De opkomst was prima en de aanwezigen lieten ook al wel doorschemeren, dat er praktisch unaniem voor het voeren van de vervolggesprekken was gestemd. Dat traject gaan we nu met optimisme in, al wil ik wel benadrukken dat zorgvuldigheid voor de snelheid moet gaan. Daar zullen wij als CHRC-zijnde dan ook wel op toezien, maar het goede nieuws is al wel, dat ook de leden van de andere drie verenigingen vrijwel unaniem zijn geweest.”

advertentie
advertentie