Miriam Schröder roept iedereen op om mee te doen aan de 7-Grafheuvelenloop van Onder Ons.
Miriam Schröder roept iedereen op om mee te doen aan de 7-Grafheuvelenloop van Onder Ons. Foto: Dick Martens

Onder Ons opent sportseizoen met bijzondere activiteit

23 juni 2021 om 11:27 Algemeen

Door Dick Martens

Ook voor de leden van de Oosterbeekse Recreatiesportvereniging Onder Ons was ‘de Corona-periode’ lastig, maar op- en rond Sportpark Hartenstein is men nu ook blij met de versoepelingen. Buiten sporten mag weer, er wordt weer lekker hardgelopen, de jeu de boulesballen worden weer gegooid, de Nordic Walking-stokken zijn weer afgestoft en de wandelschoenen komen uit het vet en ook de fitnessapparatuur in de hoek van het sportpark wordt weer volop gebruikt. Om de heropening van het sportseizoen te vieren biedt de vereniging voor iedereen die daar zin en de behoefte aan heeft een unieke openbare trainingsweek aan, de 7-Grafheuvelenloop Oosterbeek. In de week van 3 juli tot en met 10 juli kan er dan tijdens de reguliere trainingsuren kennis worden gemaakt met alle sportonderdelen van Onder Ons.

OOSTERBEEK - ,,We zijn 110 jaar geleden als korfbalvereniging begonnen, maar hoewel er hier niet meer gekorfbald wordt, zijn we nog steeds springlevend”, legt Miriam Schröder, voorzitter van de Sportcommissie en contactpersoon voor de Nordic Walkers, uit. Maar ook voor het zetten van een kop koffie, draait ze haar hand niet om. Die wordt even later geserveerd op het terras voor het schitterend verbouwde clubhuis. ,,Iedereen, van 9 tot 90 jaar, kan hier terecht. Onze slogan is niet voor niets: ‘Onder Ons, een leven lang sporten’. We merken, dat sporten in een groep, dat dan wordt afgesloten met het hier gezamenlijk drinken van een drankje ook heel stimulerend werkt. We hebben nu 450 leden, dus ons aanbod voorziet duidelijk in een behoefte. En om met onze leden, maar zeker ook met nieuwe belangstellenden, te vieren dat we weer lekker met zijn allen kunnen gaan sporten hebben we ‘de meer dan 7-Grafheuvelenloop Oosterbeek en Omstreken’ bedacht.” Alle trainingen vinden dan plaats in de gemeente Renkum rond een route die uitgestippeld is langs alle grafheuvels. ,,We hebben de mooiste wandel- en hardlooproutes gemaakt langs de vele historische grafheuvels die de gemeente Renkum rijk is. Die lopen allemaal door de prachtige buitengebieden van Wolfheze, Heelsum, Renkum, Heveadorp en Oosterbeek. Er zijn er maar liefst 42. Sommige trainingen beginnen vanaf Sportpark Hartenstein, maar de hardlopers beginnen de eerste zaterdag vanaf de parkeerplaats ‘de Beken’ aan de Nieuwe Keijenbergseweg 170 in Renkum. De trainingen zijn dus voor iedereen toegankelijk en een mooie manier om eens kennis met Onder Ons te maken. Bevalt dat, dan kun je nog een paar keer terugkomen om te ervaren of het trainen in een groep ook bij je past.”

Schröder is nu al enthousiast en benadrukt, dat ‘iedereen, jong en oud, die in onze prachtige omgeving die sportieve uitdaging aan wil gaan, door hard te lopen, te bootcampen, sportief te wandelen of Nordic walking, contact kan opnemen door mij te bellen (026-3337356) of te mailen: nordicwalking@osv-onderons.nl. Echt, het is de moeite meer dan waard!”

Jong en oud, kan die bijzondere sportieve uit-daging aangaan

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie