De nieuwe oefenmeester van Redichem, Eddy Hagen, hield zaterdag de eerste training op het Wilhelminasportpark tamelijk rustig.
De nieuwe oefenmeester van Redichem, Eddy Hagen, hield zaterdag de eerste training op het Wilhelminasportpark tamelijk rustig. Foto: gertbudding.nl

Kunstgrasveld Heelsum laat op zich wachten

14 augustus 2018 om 12:33 Algemeen

RENKUM - Na de verkwikkende eerste training werden de selectie de jeugd- en vrouwenelftal van Redichem getrakteerd op een lunch in de twee clubhuizen die de Renkumse vereniging rijk is. Oefenmeester Eddy Hagen hield het tamelijk rustig met partij vormen en rek en strekoefeningen.

De trainer uit Elst is nieuw bij Redichem dat zaterdag derde klasse speelt. Hagen had zaterdag niet de voltallige selectie tot zijn beschikking, veel eerste elftalspelers waren nog op vakantie. Daarom werden zaterdag veel jeugdspelers en nagenoeg het gehele tweede elftal toegevoegd aan de eerste training. Jan Zeggelaar, trainer tweede elftal, assisteerde Eddy Hagen zaterdag op het Wilhelminasportpark. “De training was vandaag niet pittig, je stemt oefeningen af op het aanwezige talent. Ja, ik miste verschillende eerste elftalspelers. Je kunt niet eisen dat spelers eerder op vakantie gaan. Van het bestuur heb ik geen strikte opdracht gekregen om kampioen te worden, gewoon lekker in de middenmoot draaien”, zegt Eddy Hagen die jaren trainer was van Driel. Hij kan geen beroep doen op de voormalige pilaren Fabian Mösle (Bennekom) en Patrick Siccama (gestopt). “Ik weet niet of ik die spelers zal missen, ik ken ze namelijk niet.”

De velden op het Wilhelminasportpark liggen er voortreffelijk bij. Dat onderstreept voorzitter Jan Streefkerk. “Ik was naar de gemeente Renkum altijd kritisch over het onderhoud van het complex, maar nu moet ik compliment geven aan gemeente.” De gemeente Renkum heeft de aanleg van een kunstgrasveld op het Wilhelminasportpark uitgesteld. De reden hiervoor is dat er nog geen Beheerstichting is gevormd door de gebruikers, Redichem, RVW en CHRC. Eerst moeten de voetbalverenigingen op een lijn komen, dan kan er verder gepraat worden. “Toen ik werd aangesteld als raadslid ben ik direct uit de stuurgroep gestapt”, zegt Redichem voorzitter Jan Streefkerk. “Er zou dan sprake kunnen zijn van belangenverstrengeling. Als raadslid moet ik ook de uitgaven, de centen, van de gemeente bewaken en als voorzitter van de voetbalclub verlang ik zo snel mogelijk een kunstgrasveld op het Wilhelminasportpark.” De beheerstichting draagt ook zorg voor het tamelijk intensieve onderhoud van het toekomstige kunstgrasveld dat gemiddeld vijftien jaar mee gaat. Maar na acht jaar echter moet de toplaag vernieuwd worden. De clubs voeden de stichting financieel door het huren van het, toekomstige, kunstgrasveld en natuurvelden.

advertentie
advertentie