Stance Venderbosch:
Stance Venderbosch: "Ik ga in gesprek om goed te luisteren waar iemand tegen aanloopt. En dan samen te kijken hoe passende ondersteuning geregeld kan worden. Als het nodig is, ga ik ook mee naar een gesprek met gemeente of zorgorganisatie."

Tijd om hulp te vragen?

16 september 2017 om 09:09 Algemeen

Renkum - Meer dan 2 miljoen Nederlanders zijn aangewezen op hulp en ondersteuning door de gemeente. Bijvoorbeeld door hun beperking, chronische ziekte, psychosociale problemen of schuldenproblematiek. Ook in de Gemeente Renkum is 1 op de 7 inwoners kwetsbaar. In veel gevallen kunnen deze mensen aanspraak maken op ondersteuning vanuit de gemeente Renkum.
 
 
Wanneer vraag je om hulp?
Hulp vraag je als er alleen niet uit komt. Bijvoorbeeld met vergoedingen, zorg, hulpmiddelen, vervoer, of problemen met je school, werk, of uitkering. Dan kun je terecht bij het Sociaal Loket in de gemeente Renkum. Om hulp vragen is lang niet voor iedereen even makkelijk. De wetten en regels zijn best ingewikkeld. En vaak weten mensen niet wáár ze moeten zijn. Dan is het goed om te weten dat iedere inwoner van Renkum, jong én oud gebruik kan maken van kosteloos onafhankelijk advies van de medewerkers van MEE Gelderse Poort. Deze medewerker helpt je bijvoorbeeld inzicht te krijgen in de voorzieningen die er voor jou zijn, zoals Wmo en Wlz. Waar heb je recht op en waar niet? Of gaat mee op gesprek als je dat zelf moeilijk vindt.
 
Ook als het gaat om je broer, buurvrouw of een vriend
Het kan ook zijn dat je je zorgen maakt over het welzijn van een familielid of kennis. Of je bent mantelzorger of beheert een PGB. Allemaal zaken waar je wellicht wat ondersteuning kunt gebruiken van een onafhankelijk cliëntondersteuner. De ondersteuning is kosteloos. De ondersteuner loodst je langs instanties, wetten en regels en zorgt ervoor dat jouw familielid of kennis op de best mogelijke manier geholpen wordt. Dáár staan wij voor: meedoen mogelijk maken.
 
Hulp of advies nodig?
Kijk voor meer informatie over MEE op: www.meegeldersepoort.nl
Of bel voor advies met Stance Venderbosch: 06 100 10 348 
Of Stijn Berghmans: 06 10010254

advertentie
advertentie