Afbeelding

Vier prachtige natuurtuinen in Renkum

11 april 2017 om 17:41 Algemeen

Renkum - Op vier locaties natuur en tuinen beleven in Renkum. Drie verschillende unieke tuinen en een fraai natuurgebied. De Boschhoeve De Tuinen van MergenMetz, De Ommuurde Tuin en Informatiecentrum Renkums Beekdal nodigen u van harte uit voor een bezoek. U bent tijdens de openingstijden van harte welkom en er zijn ook speciale activiteiten. Er is een folder met alle activiteiten op een rijtje die u aan kunt vragen bij onderstaande organisaties.

De Ommuurde Tuin
Deze tuin vindt op een historische plek. Het is de voormalige moestuin van koning Willem III op Landgoed Oranje Nassau’s Oord, in het Renkums Beekdal.

De Ommuurde Tuin is een biologisch tuinbouwbedrijf. Zij telen ruim 250 verschillende (ook ‘vergeten’) groenten, fruit en kruiden. Er is een tuinwinkel waar je groenten en fruit maar ook zaden en planten kunt kopen. De tuin is een oase van rust waar je kunt genieten van thee en biologische drankjes.

Open: Elke zaterdag en woensdag van 1 mei tot 1 nov geopend van 10.00-17.30.

Adres: Kortenburg 11, 6871 ND Renkum

Bereikbaar: info@ommuurdetuin.nl, 06-12583453
www.ommuurdetuin.nl/

Kwekerij / tuin De Boschhoeve

De Boschhoeve is een grote gevarieerde boerderijtuin met in de lente een bloeiend schaduwlaantje en boomgaard vol voorjaarsbollen. In de zomer zijn er kleurrijke

zomer- en herfstborders en een grote decoratieve moestuin, waar bijzondere groentes kruiden, fruit, bloemen groeien. Er zijn diverse tuinmarkten.
In de zomermaanden is er een prachtige pluktuin, in de herfst een indrukwekkende oogstfair. In de grote schuur is een tuinwinkel, theeschenkerij en brocante afdeling. Open: 9 februari –1 oktober

donderdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur

Adres: De Boschhoeve (Dineke Logtenberg), Boshoeve 3, 6874 NB Wolfheze

Bereikbaar: info@deboschhoeve.nl, 026-4821231

www.boschhoeve.nl

De Tuinen van MergenMetz

Aan de rand van een mooi natuurgebied, de Wolfhezer heide en bossen, liggen de Tuinen van MergenMetz. Uniek is de Eetbare Siertuin met voor een deel exotische gewassen

en een deel inheems-eetbare planten. Deze zijn de verbinding met de omliggende

“echte” natuur. In de kas groeien bijzondere tomaten en komkommers. Het streven

is jaarrond uit de tuin te eten, zonder groenten te hoeven inmaken of -vriezen. Verder treft u bij ons Welsumer kippen en bonte Bentheimer landvarkens aan. Beide zeldzame rassen.
Open: wisselende tijden, zie de site

Adres: Utrechtseweg 433, 6865 CL, Doorwerth

Bereikbaar: norbert@mergenmetz.nl, 06-53261388
www.mergenmetz.nl/

Natuurgebied Het Renkums Beekdal

Het Renkums Beekdal is een uniek natuurgebied dat de Veluwe met de Neder-Rijn verbindt. In het hart ligt een Informatiecentrum. Hier is een permanente natuurexpositie, er zijn geregeld activiteiten voor jong en oud en mooie wandel- en fietsroutes zijn verkrijgbaar. Er is een hoogstamboomgaard een beleveniserf voor kinderen en een natuurspeelbos.
Open: Woensdag t/m vrijdag: van 13:00 tot 16:00 uur. Zaterdag & zondag: van 11:00 tot 17:00 uur

Adres: Nieuwe Keijenbergseweg 170, 6871 VZ Renkum

Bereikbaar: info@renkumsbeekdal.nl, 0317-318183
www.renkumsbeekdal.nl

advertentie
advertentie