Parenco directeur Ruben van Haren spreekt zijn waardering uit aan de vrijwilligers.
Parenco directeur Ruben van Haren spreekt zijn waardering uit aan de vrijwilligers. gertbudding.nl

Vrijwilligers in het zonnetje gezet

6 december 2022 om 21:36 Overig

RENKUM Voor de laatste keer dit jaar verzamelden zich zaterdagmorgen twintig vrijwilligers in alle vroegte bij het natuurgebied Jufferswaard, dat grenst aan de N225. Voor de onverzettelijke werkers, die steeds trouw zwerfafval opruimen, stond er in de kantine van papierfabriek Smurfit Kappa Parenco een uitgebreide lunch klaar.

Gert Budding

Directeur Ruben van Haren is dolblij met de vrijwillige inzet van de Renkumers en looft vooral de inzet van de 10-jarige Jack Derks. De buit was zaterdagmorgen tien volle plasticzakken zwerfafval en is voornamelijk afkomstig van de papiergigant in Renkum. Vrachtwagens die oud papier gelost hebben op de fabriek, laten vaak sporen van afval na op de rijksweg en het natuurgebied. Maar initiatiefnemer Karel Noy, in het bezit van de Gouden Stuiver van carnavalsvereniging De Dolle Instuivers, is met zijn team ook te vinden langs de Rijn, het visgat en op de parkeerplaatsen van de supermarkten in het dorp waar zwerfafval ook beeldbepalend is. “Het is dankbaar werk, ondanks het feit dat het vanmorgen erg koud was. Daar kunnen we ons echter op kleden, want we hebben prachtige opvallende jassen, ook voor de veiligheid, gekregen van Parenco.”

De directie van Parenco is verheugd met de doortastende inzet van de vrijwilligers die elke week plichtsbesef tonen. De directie heeft aangegeven om camera’s te plaatsen om de verantwoordelijken van het zwerfafval daarop aan te kunnen spreken. Er waren tijdens de lunch waarderende woorden en presentjes. De aandacht van de leden van Jufferswaard ging echter uit naar de voortreffelijke gevulde tafel.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie