Sjaals bedrukt met volledig natuurlijke ecoprint techniek
Sjaals bedrukt met volledig natuurlijke ecoprint techniek Pietje Snijders

Ecoprinten is creatief en natuurlijk

29 januari 2023 om 12:44 Lokaal Deel je nieuws

Een schitterende creatieve techniek op basis van plantaardige materialen, dat is ecoprinten. De uitkomst is altijd verrassend en nooit helemaal voorspelbaar. Dat komt door het werken met natuurlijke materialen. Maar dat maakt het nu juist zo mooi. Door gebruik te maken van de natuurlijke kleurstoffen in planten worden afdrukken en patronen gecreëerd met diverse kleuren. Als een aantal basis elementen van de techniek eenmaal onder de knie zijn, kan iedereen met eigen creativiteit de mooiste stoffen, sjaals of kleding bedrukken. Het is niet ingewikkeld en ook niet kostbaar: met een oud katoenen wit laken, een oude pan, wat blad uit de tuin of de berm en wat uienschillen kom je al een heel eind!

Vanaf voorjaar 2023 geeft Pietje Snijders, een enthousiaste en ervaren textiel ontwerpster en patroontekenaar, diverse ecoprint workshops in Doorwerth (bij De Tuinen van MergenMetz). Meestal wordt het creatieve werk gecombineerd met een rondleiding in de tuin, waardoor de hele dag een plantaardig tintje krijgt. Soms wordt in de serre gewerkt, maar bij goed weer mogelijk ook buiten.
Er zijn nog verschillende mogelijkheden om mee te doen, onder andere op 12 maart en 16 april. Meer data zijn in voorbereiding. Kijk voor meer informatie op de website www.mergenmetz.nl.

advertentie
advertentie