Afbeelding

Wolvenlezing

28 november 2022 om 21:12 Overig

RENKUM Omdat er veel vraag is naar informatie over de wolf geeft Marc Wilbers een extra wolvenlezing. Na twee uitverkochte lezingen in oktober en november, wordt er nu nog één in december gegeven.

Marc wil een eerlijk beeld geven over de terugkeer van de wolf. Over zijn invloed in de voedselketen, maar ook over de schade die veehouders ondervinden. En, kun je nog wel veilig het bos in met je hond?

De gastspreker van deze avond is Pierre de Wit, emeritus-hoogleraar Fytopathologie van Wageningen University. Hij zal vertellen over de symbiose tussen bomen en paddenstoelen. Schimmels speelden een belangrijke rol bij de kolonisatie van het vaste land door planten. Uit fossiele vondsten van miljoenen jaren geleden is gebleken dat landplanten al vroeg gekoloniseerd werden door mycorrhizavormende schimmels. Een mycorrhiza (letterlijk zwamwortel) is een samenlevingsvorm van plant en schimmel via de fijnste vertakkingen van de wortel van een plant en de zwamvlok ondergronds. De laatste jaren zijn onderzoekers steeds meer over de details van de communicatie tussen bomen en de mycorrhiza schimmels te weten gekomen. 

De lezing vindt plaats op donderdag 8 december van 19.30 tot 21.30 uur in Boscafé ‘De Beken’ aan de Nieuwe Keijenbergseweg 174 in Renkum. De kosten bedragen 6 euro, inclusief koffie/thee in de pauze (betalen bij de ingang, graag contant). Aanmelden kan via wilbers1962@gmail.com.

advertentie
advertentie