Er werd bij het gebouw driftig overlegd door de hulpdiensten in Doorwerth.
Er werd bij het gebouw driftig overlegd door de hulpdiensten in Doorwerth. gertbudding.nl

Wateroverlast aan de Rolandseck

22 december 2021 om 15:48 Overig

Lekkage appartementen-complex viel mee

DOORWERTH Bijna iedereen met een brandweerembleem werd vorige week gemobiliseerd door een lekkage in het appartementencomplex aan de Rolandseck in Doorwerth. Ook werd een ambulance opgeroepen. Er werd na de inspectie direct groot opgeschaald. Na grondig speurwerk van de hulpdiensten bleek de wateroverlast in het hoge gebouw mee te vallen. 

“Er werd groot opgeschaald om eventuele taken te verdelen, wie wat moet doen”, zegt een woordvoerder van de gemeente Renkum. Er bleek een defect aan de pomp van de verwarmingsinstallatie. Uit veiligheidsoverweging werd ook de elektriciteit uitgeschakeld. De bewoners zaten enige tijd zonder water en elektriciteit, douchen moest worden uitgesteld. Er werd toen ook al gesproken om het gebouw te evacueren. Maar aan het begin van de avond konden de bewoners weer gebruikmaken van water en stroom. 

“Er was inderdaad waterlekkage, maar later bleek dat op kleine schaal aan de waterinstallatie en dat probleem is inmiddels verholpen. Het viel gelukkig mee”, sprak de woordvoerder op de bewuste dag.” De brandweer en ook de ambulance schaalden snel af. Maar alle appartementen werden vervolgens gecontroleerd door monteurs van Liander en dit duurde enkele uren. Het geraadpleegde draaiboek, om de bewoners in het ergste geval te evacueren, kon ook met een gerust hart worden dichtgeslagen.

advertentie
advertentie