RVW was het grootste gedeelte van de derby heer en meester. Foto: gertbudding.nl Foto: Gert Budding

RVW walst over titel- kandidaat CHRC heen

22 februari 2017 om 08:21 Sport

RENKUM - Wat CHRC in de derby tegen RVW vooral in de eerste helft liet zien, was ronduit onthutsend. Het gemak en glans waarmee het team van trainer Chris van de Peppel speelde voor de winterstop, was zondag volkomen spoorloos. Was RVW in de beginfase direct scherp geweest, dan was een grote uitslag zeker niet ondenkbaar geweest. Nu bleef het elftal van Peter van den Borden steken op 0-2.

Direct na het duel ging het geroezemoes op dat het ontbreken van middenvelder Kevin Fränkel de genadeklap was voor CHRC dat nagenoeg geen enkel moment kon imponeren en vaak achter de tegenstander aanholde. “Nu heb je kunnen de waarde van Kevin zien”, vertelt Van de Peppel. “Ik zag dit al aankomen. Ik ontdekte al enige haarscheurtjes in het team.”

Maar het doet niets af aan de overwinning van RVW. Het was een hecht blok waarin geen enkele speler het verzuimde om een stapje extra te doen. Dat was te veel voor CHRC. Na een paar minuten spelen moest CHRC-doelman Yoeri Hellegering handelend optreden nadat Koen Vermooten en Stefan Aalbers zijn veste hadden bestookt.

Maar niet veel later viel toch het doelpunt. Koen Vermooten voelde zich in een warm bad met Luuk Hendriks en Roy van Lagen naast zich en scoorde simpel de eerste treffer. De fouten stapelden zich op bij CHRC. RVW kwam door een misser van Hellegering (ver buiten zijn hok), op 0-2. Van Lagen scoorde prima. In de tweede helft kwam CHRC iets beter voor de dag, maar stond vaak met de rug tegen de muur. Het frisse soms frivole spel was onzichtbaar.

Spits Hannes Rensen werd volledig aan banden gelegd door Jeffrey Zweers. Kwam er een schot dan had RVW-doelman Sander Veldt daar geen enkele moeite mee.