Van links naar rechts Frank Hengeveld, Tom Felder en burgemeester Schaap.
Van links naar rechts Frank Hengeveld, Tom Felder en burgemeester Schaap. Ruud Poels

Beweegtuin bij Pro Persona officieel geopend door burgemeester

31 oktober 2021 om 13:36 Sport Deel je nieuws

Burgemeester Schaap van Renkum heeft samen met directeur Multi Complexe Zorg Frank Hengeveld met een oefening de Beweegtuin op het terrein van Pro Persona in Wolfheze geopend. De fitnesstuin is er niet alleen voor cliënten en medewerkers van Pro Persona, maar ook toegankelijk voor bewoners van Wolfheze, recreanten en andere sportievelingen. 

De fitnesstuin past helemaal binnen de visie van de gemeente, vertelde de burgemeester. Ze noemde de tuin een aanwinst voor Wolfheze en spoorde iedereen aan om er ook gebruik van te maken.

Regelmatig bewegen is goed voor de psychische gezondheid en met de ingebruikname van de fitnessplek in de open lucht wordt dit ook zichtbaar gemaakt. In de tuin worden gratis lessen aangeboden voor dorpsbewoners, recreanten, cliënten, medewerkers en andere sportievelingen. Daarnaast kunnen mensen ook individueel en in groepjes aan de slag. Om het zo gemakkelijk mogelijk te maken is er een app met QR-code te vinden bij de tuin, waarin alle instructies voor de training staan.

“Voor ons is een goede band met de omgeving erg belangrijk”, aldus zorgmanager Tom Felder van Zin! Dagbesteding, de drijvende kracht achter de buitenfitnessplek. “We werken veel samen en met de Beweegtuin doen we ook weer iets voor het dorp. Ik hoop dat er veel dorpelingen gebruik van gaan maken.” De fitnesstuin is een initiatief van Pro Persona en is in samenwerking met meerdere partijen gerealiseerd.

“Beweging past heel goed bij ons park”, zegt directeur Frank Hengeveld van Pro Persona MCZ. “Het beeld bestond lange tijd dat het bij ons in Wolfheze vooral rustig moet zijn. Vanuit het gedachtegoed van positieve gezondheid kijken we daar echt anders tegenaan. Leefstijl en bewegen zijn daarbij super belangrijk. Door de vele activiteiten die onze Zin! Dagbesteding aanbiedt, zoals diverse beweeg/sportactiviteiten en een tuinderij waar bloemen en planten worden verkocht, ontstaat er vanuit de omgeving nog meer interesse en doorloop. Dat is positief voor de beeldvorming en integratie. Dat zien we terug in de samenwerking met het dorp Wolfheze en uiteindelijk bij onze cliënten. Die kunnen prettiger verblijven en stromen na behandeling gezonder door naar een andere woonplek. Pro Persona in Wolfheze is duidelijk met haar partners en omwonende in beweging en ontwikkeling.”

Meer informatie: beweging.wolfheze@propersona.nl

advertentie
advertentie