Vitesse-aanvaller Million Manhoef (op de foto tijdens de Open Dag van Vitesse, voorafgaand aan het seizoen 2023-2024) maakt de overstap naar Stoke City.
Vitesse-aanvaller Million Manhoef (op de foto tijdens de Open Dag van Vitesse, voorafgaand aan het seizoen 2023-2024) maakt de overstap naar Stoke City. Dick Martens

Million Manhoef maakt de overstap naar Stoke City. Paxten Aaronson en Anis Hadj-Moussa komen op huurbasis Vitesse-selectie versterken.

2 februari 2024 om 09:25 Voetbal

ARNHEM  Million Manhoef (22) maakt de overstap naar de Engelse Championship. Hij vervolgt zijn carrière bij Stoke City. Daarmee vertrekt hij na jaren van trouwe dienst bij Vitesse. De Arnhemse eredivisionist ontvangt een bedrag van rond de 4 miljoen euro voor de international van Jong Oranje. Tegenover het vertrek van Manhoef staat de komst van Paxten Aaronson die gehuurd wordt voor de rest van dit seizoen van Eintracht Frankfurt. Ook werd Anis Hadj-Moussa een talent van het Belgische Patro Eisden binnengehaald, die eveneens tot het einde van dit seizoen wordt gehuurd. 

door Dick Martens

EREDIVISIEDEBUUT Million Manhoef speelde in de jeugd van VPV Purmersteijn, AVV Zeeburgia en AFC. Vanaf de Onder 15 sloot hij aan in de jeugd van Vitesse. Sindsdien droeg hij onafgebroken het geel-zwarte shirt. Op 26 september 2020 maakte Manhoef zijn eredivisiedebuut in de uitwedstrijd tegen Ajax. Vanaf dat moment was de aanvaller niet meer weg te denken uit de eerste selectie van Vitesse. Zijn eerste doelpunt volgde in de bekerwedstrijd tegen Willem II, op 17 december van hetzelfde jaar. In totaal speelde de aanvaller 72 eredivisiewedstrijden voor Vitesse met een totaal van veertien doelpunten.

BLIJ De vleugelspeler is blij met zijn overstap, maar kijkt ook met plezier terug op zijn tijd in Arnhem: ,,Ik wil de supporters en club ontzettend bedanken voor de mooie tijd. Spelen in de Championship is natuurlijk een fantastische kans die ik niet aan me voorbij kon laten gaan. Vitesse blijf ik met veel belangstelling volgen. Hopelijk volgt de weg omhoog heel erg snel. Dat gun ik de groep, supporters en iedereen die bij Vitesse betrokken is.” Technisch directeur Benjamin Schmedes: ,,Million was een van onze smaakmakers en zal zeker gemist worden. Toch is dit een stap die goed is voor zowel hemzelf, Vitesse als Stoke City. Het is een mooi voorbeeld van een speler die door Vitesse is opgeleid en nu, anderhalf jaar voor het einde van zijn contract, kan worden verkocht. Los van het zakelijke, wensen we hem op sportief vlak bovenal het allerbeste toe.” Manhoef is woensdagavond vertrokken naar Stoke-on-Trent. Daar is donderdag het contract getekend. Vitesse bedankt Million voor wat hij heeft betekend voor de club en wenst hem veel succes bij Stoke City.

MINUTEN MAKEN Aanwinst Paxton Aaronson  is een aanvallende middenvelder en geldt als groot talent van Bundesliga-club Eintracht Frankfurt, waar hij tot medio 2027 onder contract staat. Na de jeugd en het eerste elftal van Philadelphia Union, maakte de speler de overstap naar Duitsland. De Amerikaan is een welkome versterking voor de selectie van Edward Sturing. Aaronson: ,,Ik hoop de nodige minuten te gaan maken om zo belangrijk te kunnen zijn voor het team. De club, de stad, de mensen: het voelt goed om hier te zijn! We gaan samen knokken voor Vitesse.” In iets meer dan een jaar tijd speelde Paxten Aaronson al 22 wedstrijden voor Eintracht Frankfurt. In de MLS kwam hij op jonge leeftijd al 37 keer tot spelen. De middenvelder maakte ook zijn debuut in het nationale elftal van Amerika. Technisch directeur Benjamin Schmedes: ,,Paxten is een veelzijdige speler die van grote waarde kan zijn voor Vitesse. Naast de clubs waarvoor hij heeft gespeeld, heeft hij dus ook ervaring opgedaan als (jeugd)international van de Verenigde Staten. Het is fijn dat Eintracht Frankfurt hem de kans geeft om zich in Arnhem te ontwikkelen en we wensen hem natuurlijk veel succes.”

BIJDRAGE LEVEREN Anis Hadj-Moussa is een talent van het Belgische Patro Eisden. De vleugelspeler speelde tijdens zijn jeugd in Frankrijk. Na RC Lens tekende hij in juli 2022 bij Olympic Club Charleroi. Een jaar later maakte hij de overstap naar Patro Eisden Maasmechelen, dat net was gepromoveerd naar de Eerste Klasse B. Daar staat hij tot medio 2025 onder contract. Hadj-Moussa: ,,Hoewel ik het erg naar mijn zin had in België, is de kans om in de Eredivisie te voetballen er natuurlijk een om met beide handen aan te grijpen. Ik hoop een bijdrage te kunnen gaan leveren de komende maanden en heb er ontzettend veel zin in.” Technisch directeur Benjamin Schmedes ziet de aanvaller als een mooie aanvulling op de hoofdmacht van Vitesse. Hij vertelt: “Het is een hele snelle, dynamische speler die vol creativiteit zit. We zijn blij hem te mogen verwelkomen en wensen hem veel succes de komende periode.” Naast Paxten Aaronson en Anis Hadj-Moussa kwamen eerder Adrian Mazilu en  Mexx Meerdink 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie