Matúš Bero verlengt, onder toezicht van Technisch directeur Johannes Spors, zijn aflopend contract bij Vitesse tot medio 2023.
Matúš Bero verlengt, onder toezicht van Technisch directeur Johannes Spors, zijn aflopend contract bij Vitesse tot medio 2023. Foto: Vitesse Media

Matúš Bero verlengt aflopend contract bij Vitesse

18 november 2021 om 15:59 Voetbal

ARNHEM Matúš Bero draagt al drieënhalf jaar het geel-zwart om de schouders, maar zal ook nog wel even te bewonderen blijven in het vertrouwde shirt van Vitesse. De 26-jarige international van Slowakije heeft namelijk zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2023 in Arnhem, met de optie voor nog een seizoen. 

‘Een zeer belangrijke schakel’  

Technisch directeur Johannes Spors is zeer verheugd dat de aflopende verbintenis van Bero verlengd is. “Matúš is een zeer belangrijke schakel in ons team. Zijn mentaliteit en leiderschap maken hem een rolmodel binnen onze ploeg. Daarnaast is hij met name van grote waarde met zijn loopvermogen, ervaring en inzicht”, zegt Spors. “Om veel redenen zijn we blij dat Matúš nog langer aan ons verbonden zal zijn.”

Trots en een goed gevoel

Bero doorbrak dit seizoen de magische barrière van honderd officiële wedstrijden voor Vitesse. ,,Dat is iets waar ik trots op ben. Het voelt ook heel goed dat hier waarschijnlijk nog veel duels bij zullen komen”, glimlacht de kilometervreter. ,,Ik heb me de afgelopen jaren al enorm ontwikkeld bij Vitesse. Fysiek, maar ook voetballend. De Nederlandse Eredivisie heeft mijn spel en kwaliteiten op een positieve manier beïnvloed”, zegt Bero, die negentien keer scoorde in 112 duels voor Vitesse. Na elke goal vormt de sympathieke Slowaak een hartje met zijn vingers, voor zijn vriendin Claudia. ,,Zij steunt mij al vanaf de start van mijn carrière en daar ben ik haar dankbaar voor. Zij voelt zich helemaal thuis in Arnhem, net als ik.”

 Al zestien interlands voor Slowakije

In de zomer van 2018 kwam Bero over van Trabzonspor, waarmee hij anderhalf seizoen in de Turkse Süper Lig speelde. Daarvoor kwam de middenvelder tot bijna honderd optredens voor AS Trencin. Bij de Slowaakse club, die vlak bij zijn geboorteplaats Ilava ligt, genoot Bero zijn voetbalopleiding. Daar legde hij zodoende de basis voor zijn carrière, die nog verder dan de bovengenoemde clubs reikt. De vice-aanvoerder van Vitesse heeft op dit moment namelijk zestien interlands voor Slowakije achter zijn naam staan. 

advertentie
advertentie