Afbeelding
Vitesse Media

Vitesse-selectie ondersteunt Bio Manege met adoptie van paard ‘Classic’

Voetbal

ARNHEM Namens de gehele selectie van Vitesse hebben Maximilian Wittek, Tomáš Hájek en Nikolai Baden Frederiksen dinsdag een cheque ter waarde van 2.500 euro overhandigd aan de Bio Manege. Deze cheque staat voor de adoptie van ‘Classic’, een paard dat zich dankzij de bijdrage weer een jaar lang optimaal kan inzetten voor mensen die extra hulp nodig hebben om te kunnen paardrijden.  

 Dick Martens 

TOEGANKELIJK EN BETAALBAAR De Bio Manege, onderdeel van het Bio Vakantieoord, maakt paardrijden toegankelijk en betaalbaar voor eenieder met een beperking. Met speciaal opgeleide  instructeurs en diverse hulpmiddelen maakt de Bio Manege het voor kinderen en volwassenen mogelijk om de ontspannende en therapeutische werking van het paardrijden te ervaren. Ook bij een (ernstige) meervoudige handicap. De paarden beschikken over verschillende kwaliteiten, zodat er voor alle ruiters een paard of pony is die het beste bij hen past. Op speelse wijze worden er tal van aspecten van lichamelijk, verstandelijk of sociaal functioneren bevorderd bij de ruiters en wordt er gewerkt aan een sterke eigenwaarde. De Bio Manege en het  Bio Vakantieoord  bevinden zich op een steenworp afstand van de trainingsaccommodatie van Vitesse op Papendal, waardoor beide organisaties eigenlijk goede buren van elkaar zijn. 

CLASSIC Vitesse levert een mooie bijdrage aan de Bio Manege , door ‘Classic’ voor een jaar te adopteren en de verzorging van het paard zo voor haar rekening te nemen. Het is ook een bijzonder paard, omdat de Tinker naast zijn bonte verschijning ook ogen en oren in verschillende kleuren heeft. De adoptie van Classic wordt gefinancierd vanuit de boetepot van de eerste selectie, die een week eerder ook al werd  gebruikt voor een donatie aan het buitenspeelterras voor het Kindercentrum van ziekenhuis Rijnstate. 

SPORT EN PLEZIER VOOR IEDEREEN Wittek reikte dinsdag niet alleen de cheque uit met teamgenoten Hájek en Frederiksen, maar maakte ook een voorzichtig proefritje op Classic. “Een prachtig paard, dat ingezet wordt voor belangrijke doelen”, vertelt Wittek. “Wij vinden dat iedereen sport en plezier verdient. De Bio Manege verricht ontzettend goed werk om dat mogelijk te maken. Hun paarden zorgen ervoor dat mensen met een handicap toch kunnen paardrijden, samen met hun gezin. Dat geeft de kinderen en volwassenen niet alleen een fijn gevoel, maar kan zelfs een genezende werking hebben. We hopen daarom dat hier steeds meer bewustwording voor ontstaat. Daar willen wij als team in ieder geval ons steentje aan bijdragen”, aldus de viceaanvoerder van Vitesse.  Wittek, Hájek en Frederiksen kregen ook nog, per koets, een rondleiding door het Bio Vakantieoord. Frans Wientjes, de directeur van het Bio Vakantieoord, was ook van de partij om de drie Vitesse-spelers van alles over het werk van zijn stichting te vertellen.  

DANKBAAR Karoline Visser, bedrijfsleider van de Bio Manege: ,,Wij zijn blij en dankbaar met de steun van Vitesse. Hierdoor kunnen wij ons blijven inzetten voor mensen met een zichtbare of onzichtbare handicap die willen paardrijden bij ons, samen met onze speciaal opgeleide professionals en de hulp van betrokken vrijwilligers, gulle gevers, sponsors en goede buren als Vitesse.” 

advertentie
advertentie