Fijne sfeer op het Buitenterras
Fijne sfeer op het Buitenterras Eric Veltink

Eerste editie Tributefestival Sweet Freedom doorslaand succes!

Achtergrond Deel je nieuws

OOSTERBEEK Op 7 mei is in Oosterbeek een nieuwe traditie in gang gezet. De eerste editie van Tributefestival Sweet Freedom was een groot succes. Een sterke line-up, een weken van tevoren uitverkocht huis, lekker weer én een gezellige sfeer maken dat de organisatoren tevreden terug blikken. “Hier waren we met z’n allen echt enorm aan toe’.

Na twee verzettingen door corona, hadden Oosterbekers Jago Agricola en Eelco Visser weinig aan het toeval overgelaten. Het festival, waar alles wat je in vrijheid met elkaar kan en mag doen, centraal stond, moest een succes worden. En dus konden ruim 700 bezoekers genieten van negen Tributebands, een keur aan jong talent, lekker eten, elkaar en de zon!

Jago: “Dat laatste kun je alleen maar hopen. Maar het heeft zeker bijgedragen aan de fijne, gemoedelijke sfeer die er was. Je kon merken dat iedereen behoefte had aan een feestje. En dat werd het dus ook!” ’s Middags opende burgemeester Agnes Schaap ehet festival. In haar toespraak haalde ze vooral aan dat vrijheid pas wat waard is als je er met z’n allen wat mee doet. Alleen in verbondenheid krijgt de vrijheid glans. Hierna was het woord aan de muzikanten. Bands als Ground Control (David Bowie), Club Le Bon (jaren ’80) en Doe Maar Na (Doe Maar) kregen de menigte aan het dansen. Jago: “Doe Maar Na wilde er eigenlijk mee stoppen. Na hun optreden in de Concertzaal, en de fantastische reactie van het publiek, besloten ze er nog een jaar aan vast te plakken!”

Beide organisatoren willen nog wat kwijt. Jago: “Ja, zonder onze sponsoren, de gemeente Renkum, alle vrijwilligers en de mensen bij de Concertzaal hadden we dit natuurlijk nooit voor elkaar gekregen.” Eelco (lachend): “En laten we ook onze gezinnen niet vergeten. Zij hebben wel wat geduld met ons moeten hebben in de aanloop naar 7 mei!” De dankbaarheid overheerst. Het betekent niet dat de mannen op hun lauweren gaan rusten. Eelco: “We hebben een tevredenheidsonderzoekje gehouden onder alle kaartkopers. Daar kwamen interessante dingen uit, waar we richting volgend jaar mee aan de slag kunnen. De bottom line was echter wel dat iedereen heeft genoten. Ruim 95% van de ondervraagden vond de sfeer gezellig tot zeer gezellig en meer dan 80% koopt volgend jaar weer een ticket. Het festival kreeg ook nog eens een 8,2 als gemiddeld rapportcijfer. Daar mocht ik vroeger wel mee thuis komen!”