MTB-Heelsum organiseert voor het tweede jaar een Escape Ride. DE organisatoren zijn (vlnr):Niels Koenderink, Mark Koenderink, Heleen van Gend, Sander van Loenen en Evert-Jan van den Born
MTB-Heelsum organiseert voor het tweede jaar een Escape Ride. DE organisatoren zijn (vlnr):Niels Koenderink, Mark Koenderink, Heleen van Gend, Sander van Loenen en Evert-Jan van den Born MTB-Heelsum

MTB-Heelsum organiseert nieuwe Escape Ride

24 mei 2022 om 20:49 Activiteiten

HEELSUM Op 5 juni is het weer zo ver, MTB Heelsum organiseert dan, voor het tweede jaar op rij, een Escape Ride. De eerste succesvolle editie smaakte naar meer, dus ook dit jaar is er weer een enthousiaste groep vrijwilligers aan de slag gegaan om een fraaie en uitdagende mountainbikeroute met een mooi verhaal en bijbehorende opdrachten samen te stellen.

Dick Martens

,,Het idee van het evenement is om een mountainbikeroute en het fenomeen escaperoom te combineren”, legt Niels Koenderink, een van de organisatoren uit. ,,Hieruit is het idee voor de Escape Ride ontstaan. Door ons als organisatie, die ook nog bestaat uit Mark Koenderink, Heleen van Gend, Sander van Loenen en Evert-Jan van den Born, wordt een mooie route uitgezet. Vervolgens zijn wij op zoek gegaan naar een passend verhaal, daarbij hebben wij vervolgens de nodige opdrachten uitgedacht. Aan verhalen was zeker geen gebrek. Onze inspiratiebron?: de rijke geschiedenis die onze mooie omgeving, die van Renkum en Heelsum kent. Dit jaar laten we de deelnemers van de Escape Ride in de gebeurtenissen rondom operatie Market Garden duiken. Een geschiedenis die heeft plaatsgevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog.”

‘Alzheimer Stichting is ons goede doel’

Evenals de eerste editie van de Escape Ride koppelen we ook dit jaar weer een goed doel. Vorig jaar was dat Duchenne Heroes. Duchenne spierdystrofie is een ernstige erfelijke spierziekte die de spieren aantast en verzwakt. De eerste verschijnselen zijn vaak al voor het tweede levensjaar zichtbaar. Op den duur kunnen de aangetaste spieren niet meer gebruikt worden. Duchenne spierdystrofie treft nagenoeg altijd jongens. Wij waren blij, dat wij ruim er ruim €1.000,00 hebben kunnen doneren aan Duchenne Heroes.

Dit jaar heeft de organisatie ervoor gekozen om geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland. ,,Deze organisatie zet zich in om de zorg voor patiënten met Alzheimer te verbeteren en onderzoek te doen naar deze aandoening”, aldus Koenderink. ,,Als organisatie hebben wij de ambitie om elk jaar voor een ander goed doel geld in te zamelen.”

Ben jij enthousiast geworden en wil je meedoen met deze mooie Escape Ride? Meld je dan nu aan via de website: www.mtb-heelsum.nl.

Inschrijven kan t/m 1 juni.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie