Uitgedroogde bodem
Uitgedroogde bodem Paul Corton

Fotografen van CameraClubOosterbeek ontmoeten Klimaatdichters in expositie “ Klimaalverandering in Woord & Beeld”

18 oktober 2021 om 19:27 Lokaal Deel je nieuws

De CameraClubOosterbeek (CCO) viert dit jaar haar 65-jarige jubileum met een speciale expositie van 1 nov. t/m 31 dec. 2021 in de bibliotheek Oosterbeek tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Toegang gratis. Deze expositie is op uitnodiging van de bibliotheek Oosterbeek in het kader van hun activiteiten rond thema ‘Duurzaamheid’ in periode sept 2021-mei 2022.

De opening vindt plaats in de bibliotheek van Oosterbeek op zaterdag 6 november om 14.00, met medewerking van de voormalige dorpsdichter Bianca Hendriks. Daarnaast zijn er diverse activiteiten aan de expositie verbonden, waaronder de presentatie van een boek met gedichten van internationale klimaatdichters, geïllustreerd met fotowerk van fotografen van de CCO en een lezing door fotograaf Bert Spiertz.
                                                                                                                                                                         THEMA expositie

De expositie “Klimaatverandering in Woord & Beeld”, is een samenwerking tussen de CCO, Poëziefestival HetParkVertelt-2021 en bibliotheek in Oosterbeek.
Het festival is afgelast, maar het verblijf van drie klimaatdichters is wél doorgegaan.

De Klimaatdichters – een Vlaams-Nederlandse koepelorganisatie met internationale banden in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk – lieten zich tijdens hun verblijf inspireren door het Oosterbeekse landschap. De CCO-fotografen hebben zowel de schoonheid als de destructie van de klimaatverandering in beeld gebracht. In een aantal bijeenkomsten zijn Woord & Beeld uitgewisseld tot wederzijdse inspiratie.
Het resultaat wordt gepresenteerd in deze expositie. Een boekje met een selectie van gedichten en foto’s wordt bij de opening van de tentoonstelling op 6 nov. ten doop gehouden.

Lezing Bert Spiertz op 13 december

Op maandag 13 december, 20:00 uur, ook weer in de bibliotheek van Oosterbeek, zal fotograaf Bert Spiertz – bekend van het boek: ‘Man-made Coast’ – een lezing houden in het kader van de expositie. Toegang € 5,- ; echter, beperkte deelname i.v.m. bekende maatregelen.                                            Gaarne aanmelden via cameracluboosterbeek@gmail.com. 

 Verdere informatie op  sites:

cameracluboosterbeek.nl

bibliotheekveluwezoom.nl

klimaatdichters.org

hetparkvertelt.nl

advertentie
advertentie